Aktywne Wpisy
xEm +10
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,

Aureolus +21
Wraz z partnerką mamy syna, który w listopadzie będzie kończył roczek. Od kilku dni jest awantura, bo powiedziałem, że będziemy na roczek nacinali mu jezusowe piętki. Na początku myślała, że żartuję, ale potem zdjąłem skarpetki i pokazałem jej na moich piętach krzyżyki, które miałem zrobione na swój roczek. To jest stary kaszubski zwyczaj. Chyba w innych częściach polski też się go jeszcze kultywuje? Powiedziała, że jestem nienormalny i nie odzywa się do

W sensie - czy te 3metry to się liczy wysokość instalacji "ponad istniejące zabudowanie", "od dołu do góry instalacji" czy "od gruntu" (i do jakiego punktu) czy ki czort, jak to rozumieć?
Powiedzmy że chce panele posadzić na skośnym dachu, ale dolna krawędź dachu już się rozpoczyna powyżej 3m od gruntu. Panele nie będą wystawać ponad dach (a napewno nie 3m ponad).
Druga sprawa że dach wysoki, od dolnej krawędzi do szczytu grubo ponad 3m - czy musiałbym tak rozłożyć panele by od ich dolnego mocowania, do górnego - zmieścić się w 3m?
Co gdy wykonam dwie instalacje, obie każda poniżej 3m, ale jedna wyżej, a druga tydzień później niżej...?
(Szkoda by było, bo ponad 3m jeszcze tak z 4-6 panele wejdą)
#fotowoltaika #budujzwykopem
art. 29 ust. 1 – ustawy Prawo budowlane Dz. U. 2020r. poz. 1333
A nie "dotyczy antenowych konstrukcji itp"
Czyli nie tylko anten masztów, ale wszystkiego co mi urzędnik do tego przypnie, a "urządzenia wsporcze" do paneli to jakoś tak blisko
a gruntówki z konstrukcją powyżej 3m, chyba już się łapią pod to?