Wpis z mikrobloga

Składam zamówienie na słody,
i nurtuje mnie jedna sprawa czy warto dopłacić do słodów Weyermann, chodzi głownie o słody wiedeński, monachijski, karmelowe a nawet pszeniczny?
Skoro u mnie słód podstawowy to pale ale i pils z vikinga. (mieszkam obok słodowni w Sieprcu),

#piwowarstwo
  • 13
@lukaschels: Subiektywnie uważam że karmelowe z Weyermanna wnoszą taki "pełniejszy" aromat, w szczególności polecam spróbować caramunich dla słodowego, przyjemnie chlebowego aromatu (o ile takie lubisz)
@lunga: zdarza się że zacier podczas warzenia wygląda jak błoto i ten kolor błota jest gdzieś do samego końca w szklance, albo trudności z zacieraniem. 3 razy zamawiałem na to samo piwo, trzy razy inny kolor, ale w smaku to samo. A o śrutowaniu nie wspomnę, zero powtarzalności.

Ale mówię chłopak złoty i ceny niskie. wiec długi czas byłem w stanie to zaakceptować