Wpis z mikrobloga

Darmowe konsultacje.

Ponieważ niedługo znowu będzie dostępna medyczna marihuana w aptekach, a dokładniej Cannabis Flos THC 20% CBD 1% (Aurora) i Cannabis Flos THC 22% CBD 1% (Aurora), warto pomyśleć o recepcie.

Jeżeli macie pytania związane z medyczną marihuaną, receptą itp to pytajcie śmiało, chętnie odpowiem. Również mogę doradzić gdzie i jak uzyskać taką receptę.

Jeśli nie jesteś pewny czy to lek dla Ciebie, opisz mi swoje problemy to Ci powiem, czy wgl warto interesować się tym temat.

Najlepiej zadawać pytania w komentarzach, ale dla bardziej wstydliwych na priv tez odpowiadam :)
#marihuana #thc #cbd #wykopjointclub #medycyna #narkotykizawszespoko
  • 39
  • Odpowiedz
@Dyspenseria przecież śmieszkujemy sobie na tym samym portalu z głupimi obrazkami, to nie jestem wiarygodny? No Mirek. xD no mi nie ufasz?

Na pewno się odezwę jeszcze w tym roku, to na jakiegoś papieroska może nam się uda złapać ;) in touch
  • Odpowiedz
@Dyspenseria: Siemka mam parę pytań odnośnie medycznej mj:

1) W jakich ilościach gramowo sprzedają susz w aptece (czy np. można kupić 5g czy tylko większe ilości)?
2) Czy jest możliwość aby zamówić taki susz do wybranej apteki?
3) Czy recepty na susz sativa są przepisywane na depresję lub abulię? (np. z udokumentowaną historią recept na leki ssri itp.)
  • Odpowiedz
@wyazz: A20 i a22 minimum 10g opakowanie.
Red no 2. Opakowanie 5g.

2. Tak
3. Tak w przypadku depresji, lecz takie leczenie wymaga sporej ostrożności i stosowania CBD. Co do abuli nie wiem.

@meq1337: Teoretycznie każdy lekarz może przepisać w praktyce zapisujesz się do kliniki na priv mogę dać link. Wizyta jest online.
  • Odpowiedz
@wyazz: Co do tematu nr 3 to temat bardziej skomplikowany i zdecydowanie osobiste podejście jest ważne. Metoda nie dla każdego, jednemu pomoże, innemu nie.

Trochę czytałem i pracowałem z osobami z depresją i wydaje mi, ze jeżeli podłożem depresji jest stres to jest to skuteczny lek. (TO JEST TYLKO MOJA OPINIA I SAM NIE DAM SOBIE REKI ZA NIĄ UCIAC)
  • Odpowiedz
@Dyspenseria: Jasne, zgadzam się że jest dużo czynników i trzeba mocno patrzeć pod indywidualnym kątem na sprawę. Lecz czysta sativa mega super na mnie działa przy microdosingu i jest to jedyna rzecz która potrafi mnie postawić na nogi wręcz natychmiastowo i nastawić do jakiegokolwiek działania, ale kupując na czarnym rynku tak naprawdę kupuje się kota w worku i to jeszcze w zanieczyszczonym worku.
  • Odpowiedz
@wyazz: Napisz na priv dam link do kliniki, nie współpracuje z nimi, ale sporo osób z otoczenia korzysta z ich usług. Skoro pomaga Ci, to po co nie męczyć i stresować z ulicznym syfem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wyazz: _z własnego doświadczenia_ w przypadku depresji z lękami lepiej wybrać susz z mniejszą ilością thc. Przy paleniu mocnych odmian ~ 20%thc koniecznie suplementować się CBD by całkowicie wyeliminować paranoje, które z kolei mogą prowadzić w dłuższej perspektywie do psychozy lub nasilać stan lękowy. Na sen tylko indica. Koniecznie wizyta w klinice i dobór odmiany względem leku. :)
  • Odpowiedz
@Dyspenseria: kręgosłup, rwa kulszowa, depresja, fobia społeczna, ptsd, lęk uogólniony... kwalifikuję się? W sumie oprócz benzo to chyba jedyne działające na mnie remedium, tylko dziwi mnie tak niska zawartość CBD, myślałem, że proporcje THC:CBD są w stylu 3:1 czy jakoś tak - żeby zachować czystość myślenia.
Właśnie zamawiam susz 18% CBG, mam do tego CBD w krysztale do posypania
  • Odpowiedz