Wpis z mikrobloga

Obejrzałem sobie "W lesie dziś nie zaśnie nikt II" i wychodzi na to, że to całkiem fajny film. Podobał mi się znacznie bardziej niż I część. Podeszli do tematu z przymrużeniem oka. Na początku nawiązali nawet do "Wszyscy moi przyjaciele nie żyją" (Ci sami aktorzy). Swoją drogą to klimat nawet trochę podobny. W spoilerze filmy, które według mnie były inspiracją.

Polecam na wieczorny seans jako horror z przymrużeniem oka. Nie jest to film zbyt straszny, ale chyba nie taki był jego cel.
#horror #filmnawieczor #film #netflix
Polanin - Obejrzałem sobie "W lesie dziś nie zaśnie nikt II" i wychodzi na to, że to ...

źródło: comment_1635772148hfYC3kM2bbKd8U4P6ao96a.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@Polanin film bardzo mi się podobał i mega szanuję twórców za samą próbę stworzenia laurki dla kina klasy b w tym kraju. co do tego, że film wg ciebie zbyt straszny nie jest- oczywiście, że nie jest bo to slasher. w tej konwencji nie ma znaczenia żadne "inteligentne" straszenie. ma być krew i humor. swoją drogą wydaje mi się, że część komentarzy miażdżących ten film wynika właśnie z niezrozumienia konwencji slashera
  • Odpowiedz
@ellen_ripley: wedlug mnie swietnie wpisuje się właśnie w konwencję slasherów z przymrużeniem oka. Slasher na poważnie to straszne nudy, a tu był bardzo przyjemny seans. Szczególnie druga połowa.
  • Odpowiedz