Wpis z mikrobloga

Mirki,

Może ktoś polecić dobrego adwokata który zajmie się reklamacją samochodu z tytułu rękojmi? Konkretnie chodzi o kogoś z Poznania. Kupiłem nowe auto z wadliwą skrzynią biegów, a konkretnie prawdopodobnie z wadliwą przekładnią główną. Ostatnia, czwarta wizyta w ASO zakończyła się kolejną odmową naprawy i tym razem tekstem: "jeździć obserwować". Panowie mechanicy nie wyłączyli rejestratora tym razem podczas jazdy testowej. Gadają między sobą że:
1) Wyje i słyszą to wyraźnie.
2) Zdaniem starszego mechanika prowadzącego auto winny jest: "Główny tryb przekładni głównej".
3) Uzgadniają że: "Nie chciał bym mieć rozbieranej na to skrzyni", "Ja też nie", "Pogonili go już z tym w Poznaniu". (Byłem w ASO w innym mieście)
4) Potwierdzają że znowu między sobą że: "To jest wina przekładni głównej i jedynie to by można zmienić"

Bujam się z tym już 6 miesięcy. Problem się pogłębia... Straciłem już ochotę na samodzielne działania. Jestem zbyt grzeczny na szarpanie się z nimi. Samochód ma 5000 km przebiegu i sami zachodzili w głowę jak to możliwe że już wyje. Potem jeszcze jeden mówi że "Pewnie wszystkie tak wyją", po czym drugi mówi: "Nie wyją... jeździłem dzisiaj takim i nie wył... tylko to inna wersja była".

You Tuberzy testerzy, Sprzedawcy tego samochodu występujący na YT (kanał gdzie naganiają sobie klientów), dziennikarze i inni użytkownicy bliźniaczego modelu jednogłośnie stwierdzają że: Samochody którymi jeździli, jeżdżą nie wyją.

Dlatego też szukam adwokata w Poznaniu. Patrząc po opiniach z Google trudno stwierdzić do kogo warto uderzyć z tematem... Może ma ktoś tutaj doświadczenie w podobnej sprawie i kogoś konkretnego poleci? Będę wdzięczny za sugestie i pomoc... :))

https://youtu.be/GocTb4X4W7k - nagranie pokazujące o co mi chodzi.
https://francuskie.pl/nowa-dacia-sandero-1-0-lpg-halasujaca-skrzynia-biegow-w-nowym-samochodzie/ - artykuł opisujący problem. Napisany był po trzeciej wizycie w ASO.

#adwokat #prawnik #prawo #motoryzacja #dacia #samochody #rekojmia #poznan
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RussianBoi2: Tak... kupiłem nowy samochód żeby mieć spokój. Tymczasem mam spory problem. Najgorsze jest to podejście pracowników ASO Renault. Tutaj wszystko rozbija się o to żeby to naprawić. Tymczasem robią wszystko żeby nic nie zrobić. Sprawa rozbija się o ludzi - o to żeby ktoś w końcu wziął się za to uczciwie i już. To pewnie rozbija się wszystko o to że to jest pracochłonne. No ale to nie moja
  • Odpowiedz
@szczurek_87: I właśnie dlatego parę lat temu się wyleczyłem z nowych samochodów i znów przeszedłem na 10 letnie lepiej wyposażone auto. Kupiłem nowe Renault Megane 4 1.6 SCe w salonie, właściwie auto było poprawne i nawet wymienili mi łączniki stabilizatora przy jakoś 10,000 km na gwarancji ale... no właśnie to ale. Wiem, że na wykopie śmieją się z klasy premium czy aut używanych ale przeciętne 10 letnie auto używane w
  • Odpowiedz
  • 0
@RussianBoi2 póki co muszę ogarnąć ten temat. Natomiast ja oczywiście wyciągnąłem lekcje. Następny też być może będzie nowy, może używany... Ale właśnie skłaniam się ku Toyocie chociażby Yaris nowy. Autem jeżdżę sam lub najczęściej we dwoje. Więc małe auto wystarczy. No ale teraz jest to co jest i trzeba działać ;))
  • Odpowiedz