Aktywne Wpisy
Goronco +30
Z której byście oferty pracy skorzystali?
1.
- 7k na rękę
- 17 minut tramwajem dojazdu
- 20 dni zdalnych w roku do wykorzystania
1.
- 7k na rękę
- 17 minut tramwajem dojazdu
- 20 dni zdalnych w roku do wykorzystania
jestemjakijestem1212 +269
I jak to wypić, żeby się nie wyglądać, jak uje.any stół Durczoka? Debile z unii.... Chusteczkę trzeba nosić, żeby nakrętkę wycierać, bo próba urwania grozi rozbryzgiem w promieniu 1,5 metra... (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#zalesie #uniaeuropejska #europa #bakoma #jogurt ##!$%@?
#zalesie #uniaeuropejska #europa #bakoma #jogurt ##!$%@?
Ja:
- Mozesz zalatwic wszystko korespondencja mailowa (tyczy to sie rowniez odpowiednika polskiego US - HM Revenue and Customs). Nikt Cie nie wzywa na 7.15 do pokoju 203 na drugim pietrze do pani Halyny, zadaja pytanie listem, odpowiadasz mailem, bo mozesz.
- Wpadasz do banku z dwoma wiadrami drobniakow w celu wymiany na papierowe. Trzy osoby przy kontuarze licza zaciekle, to co wysypales. Nikt zlego slowa nie powie. Dopiero potem czytasz, ze nalezy z banku pobrac woreczki, samemu policzyc pieniazki, wsypac do woreczkow, opisac. I z takim zestawem woreczkow udac sie dopiero do placowki.
- Koniec pracy. Spotykasz szefa. Szef ci dziekuje za prace.
- Ulewa. 7 rano. Wychodzisz do roboty. Spotykasz sasiada, ktory #!$%@? pod parasolem w szlafroku i kaloszach. W siatce z logo Asda niesie bagietke na sniadanie. Normalne. Tu nikt sie nie dziwi, jak
Uwielbiam to. Zwykle, najzwyklejsze "thank you", a człowiek od razu czuje się inaczej, bo widzi że ktoś docenia jego czas, starania, pracę. Bardzo mi tego w Polsce brakuje, wszędzie: w szkołach, miejscach pracy, sklepach, także w tych znienawidzonych urzędach (sama się przekonałam jak ciężko czasem jest to powiedzieć, kiedy musiałam wyrobić paszport w Polsce). Ale życzliwość rodzi życzliwość, tak jak
Mam nadzieję, że gdzieś na mnie czeka moje miejsce na ziemii i niedługo je odnajdę.
Siedzę w UK od 2015 i pomimo dużych różnic i polarnie wręcz odmiennej mentalności ludzi również zamierzam zostać. Wolę od czasu do czasu być lekko #!$%@? niż non stop biedny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
niby chciało by się wrócić ale wie się że tak naprawdę nie ma do czego i po powrocie będzie się żałować