Aktywne Wpisy
Blackol12 +2
Jak się najlepiej odezwać do laski po 10 latach, żeby nie wyszło cringowo? XD Za czasów liceum była spora chemia między nami.
1. Spróbować przez messengera? Bardziej formalnie, ale chyba z kilometra będzie czuć, że wiadomo po co piszę…
2. Snapchat? Niby bardziej luźno, ale chooy wie czy nadal ma i korzysta. Da się to jakoś sprawdzić? Z drugiej strony większa szansa, że snapa otworzy i nie odpowie… Mam jeszcze ją na liście
1. Spróbować przez messengera? Bardziej formalnie, ale chyba z kilometra będzie czuć, że wiadomo po co piszę…
2. Snapchat? Niby bardziej luźno, ale chooy wie czy nadal ma i korzysta. Da się to jakoś sprawdzić? Z drugiej strony większa szansa, że snapa otworzy i nie odpowie… Mam jeszcze ją na liście

Kearnage +142

Z rok temu instalowałem koledze na laptopie Minta, na próbę. Po jakimś czasie ten sprzęt mu ukradli i był zmuszony zmienić laptopa. Na tym był zainstalowany windows i tak go sobie kolega używał. Dzisiaj jednak powiedział mi, że na Linuksie mu się lepiej pracowało i zapytał czy bym go mu znowu nie zainstalował. No i teraz pytanie. Zależy mi bardzo na stabilności systemu, żeby mu się nie sypał przy każdej aktualizacji. Myślę więc, że dobry byłby LTS, ale ostatni jest z przed 1.5r, więc krucho ze stabilnością pakietów, a kolejny wychodzi dopiero za 6 miesięcy. Co robić, mirki? Instalować 13.10, czy tego starego LTSa? Aktualizować potem do 14.04, jak wyjdzie? I jeszcze jeden problem: karta AMD. Stawiać na Catalyście, czy zostawić otwarte z włączonym dpm? To laptop, więc dobrze byłoby gdyby się nie grzał, ale też nie było problemów z podłączaniem pod HDMI.
I dał bym Catalysty, nienawidzę ich, ale są lepsze od otwartych sterowników.
Choć od Linuksa 3.10(albo 11) jest już wprowadzone zarządzanie energią dla radeonów, więc nie powinien się grzać. A pod Catalystami HDMI działa jak złoto. Nie pamiętam jak z otwartymi tutaj było.
jest dość znośnie.