@marcpol Może głupie pytanie, ale rzeczoznawca wycenia nieruchomość w przypadku licytowania jej w momencie jak rusząa machina związana z licytacja czy jest to kwota kredytu beż części odsetkowej? Pytam bo nie wiem
@zjawam: Wartość nieruchomości szacowana jest przez biegłego.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Na ten moment 1500 raty (wiem, bo pisała w innym komentarzu) + czynsz pewnie 300-400 + jakieś dodatkowe rachunki 50-100 ubezpieczenie 150 + ubrania powiedzmy około 100 (co pewnie i tak jest kwotą zaniżoną). Czyli 2100-2250, a nie policzyliśmy jeszcze jedzenia, chemii i innych wydatków dnia codziennego. Jeśli rata jej wzrośnie, a realnie może wzrosnąć nawet do 2500, to mamy 3100-3250. To nawet nie jest wegetacja, tylko bankructwo. Taki
@BlackFoo: Czyli generalizujesz na podstawie swoich urojeń i twierdzisz, że tak musi być w tym wypadku? Rozumiem, że jak większość ludzi na świecie to debile to uzasadnionym będzie uznanie, że ty jesteś debilem? Bo wg mnie nie tak to powinno działać.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Przecież masz dokładnie napisane ile zarabia. Wzięła kredyt, przy którym OBECNA rata pochłania 40% jej zarobków. To nie są żadne dywagacje, tylko MINIMALNE koszty, jakie musi ponieść KAŻDY, kto właśnie kupił mieszkanie. Celowo nie ująłem wydatków związanych ze stylem życia, ale Ty piszesz o moich urojeniach.
@BlackFoo: Zarobki =/= wpływom do budżetu domowego. Może zarabiać w pracy 3700 zł a na kamerkach dawać d--y i wyciągać 12 koła. Może mieć 3 inne nieruchomości których sprzedaż w sytuacji gdy rata będzie zbyt duża może całkowicie pokryć spłatę kredytu i w takim momencie nawet duża rata nie jest niczym złym.
Ale ty oczywiście wszystko wiesz na podstawie wpisu i do p---------a pierwszy. G---o wiesz, nie masz faktur, papierów
@BlackFoo: To jest wg ciebie dowód na to, że ta kobieta wzięła pod korek? Daj ten dowód, że ona wzięła pod korek albo zamilcz.
Ciekawe czy dane KNFu uwzględniają 10% pracujących Polaków którzy dostają pensję pod stołem, lub tych którzy mają dochody nieakceptowane przez banki. Nie wiem ale się domyślam.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
@zjawam: Wartość nieruchomości szacowana jest przez biegłego.
@BlackFoo: I skąd u ciebie przeświadczenie, że akurat tak jest w tej sytuacji, że twierdzisz, że będzie płacz?
@BlackFoo: A ile zarabia?
@BlackFoo: Czyli generalizujesz na podstawie swoich urojeń i twierdzisz, że tak musi być w tym wypadku? Rozumiem, że jak większość ludzi na świecie to debile to uzasadnionym będzie uznanie, że ty jesteś debilem? Bo wg mnie nie tak to powinno działać.
Ale ty oczywiście wszystko wiesz na podstawie wpisu i do p---------a pierwszy. G---o wiesz, nie masz faktur, papierów
Ciekawe czy dane KNFu uwzględniają 10% pracujących Polaków którzy dostają pensję pod stołem, lub tych którzy mają dochody nieakceptowane przez banki. Nie wiem ale się domyślam.