Eh, chciałbym umieć programować. Miałbym wtedy tak 10-15k do ręki, zdalna robotę i nie bałbym się że ktoś mnie w-----e, bo zapotrzebowanie było by na mnie duże.
Ludzie często pomijają #wygryw umysłowy, jak ktoś się rodzi inteligentny to mu łatwiej w życiu, nie wszystko chodzi o wygląd
@kamilek98PL: Tak sobie tłumacz tą inteligencją. IT to brażna owiana jedynie jakimś dziwnym mistycyzmem. Owszem, smykałkę można mieć, ale pracą można wszystko nadrobić.
@kamilek98PL: bo ludzie się rodzą z umiejętnością programowania... Ktoś ostatnio na wypoku pisał, że w tym kraju każdy sukces jest traktowany jako szczęście, fart, talent, albo oszustwo. I miał rację. W rzeczywistości to najczęściej efekt własnej pracy, czasem ciężkiej, czasem mądrej, a czasem ciężkiej i mądrej
@ToksycznySocjopata: @Wykopek_wykopek: nie mówię że nie, wiadomo. Ale jak ktoś rodzi się inteligentny to jest mu łatwiej ogarnąć takie sprawy. Ja jak patrzę na takie programowanie to dla mnie czarna magia, jak widzę co developerzy robią u mnie w robocie
@kamilek98PL: Mam bardzo dobrego kumpla, który jest programistą. Szczerze mówiąc kiedyś nie wierzyłem że się uda mu zajść tak daleko, koleś jest mega dobrym człowiekiem, ale w moim subiektywnym odczuciu zupełnie nie miał talentu do programowania i zdecydowanie nie był jakoś wybitnie inteligentny. Ledwo skończył szkołę średnią (chyba z średnią koło 3.0, na studiach też się męczył. Ale miał za to jedną niesamowitą cechę - był do absurdu uparty i
Ludzie często pomijają #wygryw umysłowy, jak ktoś się rodzi inteligentny to mu łatwiej w życi
@kamilek98PL: o ile ogólnie masz rację, to bym nie przesadzał z tą inteligencją w IT. Znam wielu inteligentych ludzi którzy programowania kompletnie nie łapią, znam też wielu średnio inteligentych a ustawionych programistów
Ja jak patrzę na takie programowanie to dla mnie czarna magia, jak widzę co developerzy robią u mnie w robocie
@kamilek98PL k---a nie płacz ja 7 rok kopiuje rozwiązania innych i udaje że sam napisałem. Kopiuje tak sprytnie że dostałem awans. Tylko trzeba wiedzieć co skopiować
@kamil150794: mają znaczenie, ale nie takie jak myślisz. Przeczytaj co @UrimTumim napisał. Gdyby on siedział tyle nad kodem, co jego kolega, to byłby dużo lepszy, ale nie znaczy to, że jego mniej lotny kolega nie miał szans na sukces ¯\_(ツ)_/¯
Jeśli chodzi o programowanie, to wcale nie trzeba być super inteligentnym. Wystarczy jako tako ogarniać matmę i nie mieć oporów przed siedzeniem kilku(nastu) godzin przed monitorem. Ludzie inteligentni po prostu szybciej awansują w IT, szybciej wchodzą na wyższe poziomy (mid/senior/tech lead), ale spotkałem na swojej drodze kilka osób, które sobie klepały i klepały, doświadczenie niby mieli 2 razy
Ludzie często pomijają #wygryw umysłowy, jak ktoś się rodzi inteligentny to mu łatwiej w życiu, nie wszystko chodzi o wygląd
#zalesie #przegryw #programowanie
W rzeczywistości to najczęściej efekt własnej pracy, czasem ciężkiej, czasem mądrej, a czasem ciężkiej i mądrej
wspaniale jest być chadem programistą z brodą i szczeką
@kamilek98PL: o ile ogólnie masz rację, to bym nie przesadzał z tą inteligencją w IT. Znam wielu inteligentych ludzi którzy programowania kompletnie nie łapią, znam też wielu średnio inteligentych a ustawionych programistów
Bo
@Wap30: przepięknie ujęte. Niestety ludzie spoza IT tego nie widzą.
@kamilek98PL: tak
Jeśli chodzi o programowanie, to wcale nie trzeba być super inteligentnym. Wystarczy jako tako ogarniać matmę i nie mieć oporów przed siedzeniem kilku(nastu) godzin przed monitorem. Ludzie inteligentni po prostu szybciej awansują w IT, szybciej wchodzą na wyższe poziomy (mid/senior/tech lead), ale spotkałem na swojej drodze kilka osób, które sobie klepały i klepały, doświadczenie niby mieli 2 razy