Aktywne Wpisy
onionhero +568
Odrzutowiec +26
I właśnie za to kocham lato :) Nie mieszajcie jej z błotem, ja tam propsuję bardzo.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
Szukam nowego samochodu dla siebie do ~35k
Miasto / trasa: 75 / 25 %
Wymagania:
- automat
- 4/5 drzwi
- sedan / hatchback
- silnik raczej benzyna
- 2010+
Wstępnie po otomoto wypatrzyłem:
- Renault Megane III
- Chevrolet Cruze
- Citroen DS4
- Peugeot 508
- Citroen C5
Widziałem po wcześniejszych postach, że polecane też jest Volvo, ale no konsola środkowa w tych samochodach to dla mnie brzydota chyba nie do przeskoczenia :D
Auto na jakieś 2/3 lata, aktualnie bez dzieci, do jeżdżenia na zmianę z żoną, czujniki przód tył mile widziane :) docelowo potem celuję w b2b i leasing, ale nigdy nie wiadomo co nam polski ład przyniesie.
Do tej pory jeździłem Audi A4 B6 i choć cenię sobie bardzo wykończenie, wyposażenie i komfort jazdy to ilość małych i kosztownych napraw trochę czasami wystawiała na próbę.
Któryś z ww. warty zainteresowania mniej lub bardziej? Coś jeszcze polecacie?
#samochody #motoryzacja #renault #citroen #peugeot #chevrolet
Od siebie powiem, megane jest klasę jak nie dwie niżej od 508 i C5... Patrząc na komfort jazdy, z tym że koszta też są niższe w megane. 508 ma słabe silniki benzynowe jak na tą budę, a do megane szukaj 2.0T dobre pod gaz ale ciężko je dorwac ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Aktualnie mam megane 3 2012 1.6 110KM... I bardzo ją lubię za ekonomię i
2.0 HDi
Szukaj wersji Exclusive
@bartush: to te trzy poniżej skreśl z listy.
Cruze może być spoko, albo Opel Astra. Skoda Rapid może też być dobrym pomysłem, tylko może być ciężko znaleźć coś w automacie.
@allover co proszę? On może i jest mułowaty ale za to bezawaryjny.
@bartush: to prawda, bardzo ciężko to znaleźć, a wersję po lifice (2011) to w ogóle rzadko kiedy jest
@SpiderFYM: 170 KM (automat) albo 204 KM (manual)
@bartush: mam 204 KM i jeździ się fajnie, fajnie wygląda (mam niebieską kombi), ale wnętrze i wyciszenie trochę odstaje. Nadal 508 jest fajniejsze i C5 też. I pewnie sobie kiedyś kupię coś z tej dwójki.
A i jakbyś sobie wymyślił LPG do tej Laguny to trzeba dobrego magika, bo pierwszy lepszy tego nie wystroi. No i sam automat chociaż pancerny to jest dość specyficzny bo mocno drży i nie bardzo daje się
@sosna119: za każdym razem te 5km dodaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sosna119: potwierdzam, dla wielu może być ospały, szczególnie jeśli miał do czynienia np. z DSG