Ahaha, jeden z tych momentów, kiedy się zastanawiam, czy żyjemy w jakims Matrixie, czy jestem śledzony przez żydokomunę? Czy to po prostu Przypadek?(Nie sondze) Napisałem przed chwila posta na wykopie z pytaniem jak mogę sprawdzić, czy jestem na kwarantannie, bo nie jestem pewien: https://www.wykop.pl/wpis/61331861/gdzie-znajde-aktualna-informacje-czy-jestem-wpisan/
Gdzie znajdę aktualną informację, czy jestem wpisany na kwarantanne czy nie?
Zapytałem też o apkę do kwarantanny:
A apka rzeczywiscie obowiazkowa?
Dosłownie minutę-dwie później dostaję SMSa na telefon z odpowiedzią na OBA moje świeżo zadane pytania (screen niżej). Co do k...? Czuję się śledzony. Majo moje IP?
Dodam, że korzystam z chinskiego #telefony ,o ile ma to jakiekolwiek znaczenie w kwestii śledzenia. Przeciez #huawei nie wydaloby chyba moich danych sluzbom? To dobra firma, dobrze jej z oczu patrzy.
Historia jest na faktach autentycznych, sprzed chwili.
Tera komu wierzyć, losowemu bordo na wykopie czy rządowi? Do obu tych podmiotów mam zbliżony poziom zaufania (znikomy) ( ͡°͜ʖ͡°) To nic personalnego @Rabusek: ofc. Piszę ogólnie.
@Filip69: Nie masz ustawowego obowiązku posiadania smartfona ani umiejętności zainstalowania aplikacji. Niech wpadnie jakiś urzędnik zainstalować to można w ogóle zacząć dyskutować czy trzeba mieć apkę czy nie ( ͡°͜ʖ͡°)
Teoretycznie musisz złożyć oświadczenie i ma rygor odpowiedzialności, jednak działa to tak samo jak bilet na wylot 24h po przekroczeniu granicy i zwolnienia z kwarantanny - teoretycznie musisz wylecieć, praktycznie ludzie nie wylatują i nikt sobie z tym nic nie robi
Apki też nikt nie instaluje i instytucje mają to w dupie
Więc jakbyś chciał być w pełni fair: - musiałbyś zrobić coś żeby aplikacja nie
@Filip69: Nie ma problemu. Jeśli kwarantanne masz po powrocie z wakacji to pod #100dnibezkwarantanny masz dodatkowo listę w pełni legalnych metod na wywinięcie się z kwarantanny
@Filip69: olej to kto normalny bierze na serio te ich smsy, nie wiadomo czy to nawet legitna wiadomość, chcą cię dać na kwarantannę to niech ci przywiozą do domu decyzję a nie to niech ssą pałę
@Rabusek: Właśnie przed chwilą na to wpadłem, będzie lekturowane. Chociaż koniec końców chyba po prostu wykonam test dla zaspokojenia swojej ciekawości (i pozbycia się kwarantanny ofc).
"Art. 7e. 1. Osoba podlegająca na podstawie przepisów o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi obowiązkowej kwarantannie w związku z podejrzeniem zakażenia wirusem SARS-CoV-2 instaluje na swoim urządzeniu mobilnym udostępnione przez ministra właściwego do spraw informatyzacji oprogramowanie służące
Nigdy nie mówcie swoich słabości kobiecie, wykorzysta ona to w najmniej oczekiwanym momencie aby jeszcze bardziej was dobić. One mają w genach zapisaną nienawiść do słabych samców.
Napisałem przed chwila posta na wykopie z pytaniem jak mogę sprawdzić, czy jestem na kwarantannie, bo nie jestem pewien:
https://www.wykop.pl/wpis/61331861/gdzie-znajde-aktualna-informacje-czy-jestem-wpisan/
Zapytałem też o apkę do kwarantanny:
Dosłownie minutę-dwie później dostaję SMSa na telefon z odpowiedzią na OBA moje świeżo zadane pytania (screen niżej). Co do k...? Czuję się śledzony. Majo moje IP?
Dodam, że korzystam z chinskiego #telefony ,o ile ma to jakiekolwiek znaczenie w kwestii śledzenia. Przeciez #huawei nie wydaloby chyba moich danych sluzbom? To dobra firma, dobrze jej z oczu patrzy.
Historia jest na faktach autentycznych, sprzed chwili.
#teoriespiskowe #kwarantanna #matrix #zydokokomuna #szpiegostwo #antyszczepionkowcy #xiaomi #urojeniaprawakoidalne #koronawirus #100dnibezkwarantanny
apki nie musisz instalować
vs
Tera komu wierzyć, losowemu bordo na wykopie czy rządowi? Do obu tych podmiotów mam zbliżony poziom zaufania (znikomy) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nic personalnego @Rabusek: ofc. Piszę ogólnie.
RPO może być?
Teoretycznie musisz złożyć oświadczenie i ma rygor odpowiedzialności, jednak działa to tak samo jak bilet na wylot 24h po przekroczeniu granicy i zwolnienia z kwarantanny - teoretycznie musisz wylecieć, praktycznie ludzie nie wylatują i nikt sobie z tym nic nie robi
Apki też nikt nie instaluje i instytucje mają to w dupie
Więc jakbyś chciał być w pełni fair:
- musiałbyś zrobić coś żeby aplikacja nie
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20200000374/U/D20200374Lj.pdf
"Art. 7e. 1. Osoba podlegająca na podstawie przepisów o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi obowiązkowej kwarantannie w związku z podejrzeniem zakażenia wirusem SARS-CoV-2 instaluje na swoim urządzeniu mobilnym udostępnione przez ministra właściwego do spraw informatyzacji oprogramowanie służące
Poważnie jeszcze bawią się w aplikację?
"Przecież można bez aplikacji" #pdk xD