Aktywne Wpisy
Rembrant +679
Cześć wszystkim jako że niedawno wykopałem mój czosnek słoniowy a jest go naprawde dużo , zapraszam do #rozdajo tego ciekawego warzywa( ͡° ͜ʖ ͡°) Do wygrania 1kg o wartości 70zł
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
P0PEYE +20
Czołem Mirki, mam problem i szukam pomocy.
Sprzedałem jakiś czas temu komputer na allegro. Po kilku miesiącach (2-3) kupujący otworzył dyskusję zgłaszając ze komputer przestał działać i chce zwrotu pieniędzy. Allegro do dyskusji się nie włączyło, ja napisałem że nie ma możliwości zwrotu. Upłynęło 14 dni i sprawa trafiła do Systemu Ochrony Kupujących. Od Allegro dostałem wiadomość
Kto w tym przypadku ma coś udowadniać? Ja, że komputer nie miał wad ukrytych i był w pełni sprawny - jeżeli tak to jak to zrobić. Czy kupujący ma dać dowody że była wada ukryta?
Pomocy (╥﹏╥)
@uzytkownikTHC: teraz? ekspertyzą rzeczoznawcy. W sądzie? opinią biegłego.
A chłop sam napisał że przez kilkadziesiąt dni wszystko było OK. Więc to ja mam dalej udowadniać swoje zdanie - że komputer był sprawny.
Mam teraz pisać do niego żeby mi go odesłał, iść do rzeczoznawcy i to załączyć? Kto ma zapłacić za rzeczoznawcę? W przypadku gdy wina po mojej stronie to pewnie ja, ale jeżeli to on zepsuł to odda mi
@uzytkownikTHC: normalnie, zgodnie z przepisami o rękojmi on ma obowiązek dostarczyć ci rzecz.
powinien, jak nie, to będziesz musiał iść do sądu.
Sprzedawałeś jako firma czy osoba prywatna.
@pcela: osoba prywatna
Najważniejsze to uzasadnienie decyzji (nawet pokrętne i wysane z palca) oraz to, aby w 14 dni ustosunkować się do żądania. Można nawet odrzucić z powodu