#logikarozowychpaskow #zwiazki różowa ciśnie mnie mocno od jakiegoś czasu o oświadczyny. Jaki sens jest wychodzić za mąż jak nie chce się posiadać dzieci oraz mamy się oddzielnie finansowo rozliczac po ślubie. Laską robi się mokro między nogami na samą myśl o kawałku blachy na ręce?
@Smokalaskanski: Odpowiadałem @Creamfields, na jego komentarz. Intercyza poślubna? Że niby co? Możesz notarialnie podzielić majątek i stworzyć też rozdzielność majątkową w dowolnym momencie.
Co do zasady majątek wniesiony do małżeństwa, stanowiący indywidualną własność jednego z małżonków, nabyty przed małżeństwem, ze środków indywidualnych stanowi odrębny majątek jednego z małżonków i nie jest na nim ustalana współwłasność.
@Smokalaskanski: Wiesz, niektórzy ludzie po prostu chcą tworzyć rodzinę ze swoimi partnerami, mieć to samo nazwisko. To kolejny etap z związku, pewna deklaracja, że obiecujecie sobie być ze sobą aż do śmierci. Ja wiem jak to często wychodzi w praktyce, ale jakby na to nie patrzeć to z małżeństwa ciężej jest się 'wypisać' niż ze zwykłego niezobowiązującego związku. A moim zdaniem, właśnie przez to zobowiązanie, człowiek bardziej się stara jak
@sepuqqu: W praktyce rozwody z wyłącznej winy zdarzają się bardzo rzadko. Alimenty w przypadku rozwodu bez winy/z winy obojgu na małżonka orzeka się tylko w dwóch przypadkach: 1. małżonek nie pracował w trakcie małżeństwa, 2. jest chory(np. jakiś nowotwór). W tym przypadku gdzie dziewczyna opa pracuje i jeszcze do tego więcej zarabia, to nawet nie ma co rozważać alimentów na małżonka. Zresztą już szybciej byłyby orzeczone na opa a nie
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
No i że jakbyś odszedł to musiałbyś płacić na nią alimenty więc będzie się czuła bezpiecznie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Co do zasady majątek wniesiony do małżeństwa, stanowiący indywidualną własność jednego z małżonków, nabyty przed małżeństwem, ze środków indywidualnych stanowi odrębny majątek jednego z małżonków i nie jest na nim ustalana współwłasność.