Wpis z mikrobloga

@Aleksander_Newski: 2. taki co nie potrafi się dopasować do życia, tylko będzie swój idiotyczny światopogląd próbować na siłę wcisnąć innym przez tysiące przepisów i statystyki i demokratyczne zmienianie faktów
  • Odpowiedz
@xxxx: A co powiesz na to, że istnieją jasno sprecyzowane poglądy, które są "lewackie"? Jeśli nazwie się anarchokolektywistę, socjalistę, czy innego redystrybucjonistę "lewakiem" to też będzie brak argumentów?
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Niebezpieczny światopogląd ludzi bezradnych, którzy chcą przeprowadzić grabież na obywatelach w imię swoich chorych ideałów, a także ograniczyć ich wolność w największym stopniu jak to tylko możliwe.
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Jeśli pytasz na poważnie - lewak kojarzy mi się z zamordystą. Np. taki korwin krul - lewak o niespójnym systemie przekonań - pomysł wykupu własności przy podatku katastralnym - lewactwo. Kalisz - 1000 zł dla każdego obywatela za sam fakt bycia - lewak, bo z jakiej racji decyduje za mnie czy taką zapomogę chcę, pieniędzmi podatników. Związkowcy - dobry hajs, nieusuwalni z pracy(część), robią burdy w ramach taniego populizmu
  • Odpowiedz