Wpis z mikrobloga

#nostalgia #gry #csgo #przemyslenia #feels #dziecinstwo #oswiadczenie
Jest 2003 rok, niedziela. Właśnie wróciłeś z porannej mszy trochę później niż zwykle, bo jeszcze zostałeś chwilę ze swoimi ziomeczkami z podstawówki/gimnazjum pogadać i pośmieszkować na osiedlu.
Mama powoli zaczyna robić obiad, już wiesz że będzie rosół i schabowy, niby standard ale nadal smakuje.
Odpalasz komputer, windows xp wchodzi w wysokie obroty. Zerkasz szybko na gadu-gadu czy ktoś napisał, następnie winamp. Wlatuję lista odtwarzania mp3:
Eminem - Stan ft. Dido
Evanescence - My Immortal
Jeden Osiem L - Jak Zapomnieć
Red Hot Chili Peppers - Californication
Limp Bizkit - Behind Blue Eyes
The Cranberries - Zombie
50 Cent - In da Club
Madonna - Frozen

Można grać. Counter-Strike, wbijasz na serwer.
- "Siema, kto PL?"

Niedługo obiad, po obiedzie Familiada, później chcesz sprawdzić nową gierkę od kolegi, podobno super wyścigi, Need for Speed: Underground, może uda się zanim mama wygoni do zrobienia zadań domowych. Trochę stresujesz się jutrzejszym sprawdzaniem z przyrody, może będzie szansa coś odpisać od Michała z ławki obok.
Ciekawe czy będzie okazja zagadać do tej dziewczyny z równoległej klasy którą tak lubisz, koledzy mówią że się zabujałeś, ale to ten, nic z takich rzeczy, po prostu się lubicie i kolegujecie.

Życie jest spoko.
Krs90 - #nostalgia #gry #csgo #przemyslenia #feels #dziecinstwo #oswiadczenie 
Jest ...
  • 6
  • Odpowiedz
@Krs90: W 2003 roku internet w Polsce jeszcze był luksusem dostępnym tylko dla mniej niż 25% Polaków, i to głównie w większych miastach. Lawina ruszyła dopiero gdy Telekomunikacja Polska wprowadziła w 2004 tą słynną neostradę o standardzie 128 kbps ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ale o czym ty w ogole do mnie piszesz? W 2003 poszedlem do 4 klasy podstawowki, pamietam, ze w mojej klasie komputer mieli wszyscy oprocz jednego goscia z patologii, nie jestem teraz w stanie powiedziec ile procent mialo internet, ale podejrzewam, ze wiekszosc. To jest towar luksusowy? ze kazdy go ma oprocz jakiejs patoli? xd
tak jak pisalem wczesniej, mowie tu o miescie (gorny slask here) a nie o wiosce
  • Odpowiedz