Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy to mądre żyć z kobietą jak się jest gejem? Bo ja nie chcę samemu spędzić życia, gejem też nie chcę być, więc no.

Pytam każdego co ma coś do powiedzenia, ale głównie doświadczonych, którzy próbowali.

Głównie interesują mnie problemy, które mogą wystąpić, żeby je jakoś może rozwiązać za wczasu.

Oczywiście jak rodzina to i #dzieci

#teczowepaski #niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #zycie #rodzina #trudnedecyzje

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6169f047820612000adce0f2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Leszcz_Bagienny
Wesprzyj projekt
  • 36
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Może i bait, ale odpowiem.

Czy to mądre żyć z kobietą jak się jest gejem?

Nie. To kłamstwo w końcu przeniknie cię na wskroś i totalnie zniszczy od środka. Za kilka(naście) lat po prostu wylądujesz w gabinecie psychologa na długotrwałej terapii, w najlepszym przypadku z zaburzeniem nerwowym, w najgorszym z dwubiegunówką i depersonalizacją.
To i tak cię zaprowadzi do rozstania się, znajdziesz się w punkcie wyjścia, ale być może mając na garbie wyniszczone twoim kłamstwem dzieci
  • Odpowiedz
Czy to mądre żyć z kobietą jak się jest gejem? Bo ja nie chcę samemu spędzić życia, gejem też nie chcę być, więc no.

@AnonimoweMirkoWyznania: lecz się i nie marnuj nikomu życia.

Pytam każdego co ma coś do powiedzenia, ale głównie doświadczonych, którzy próbowali.

@AnonimoweMirkoWyznania: tu nie potrzeba doświadczonych, żeby wiedzieć, jaka jest odpowiedź.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie ma dobrego wyjścia dla geja. Zwiążesz się z facetem, to nie będziesz miał dzieci i czeka cię społeczny ostracyzm. Zwiążesz się z kobietą, to seks będzie kiepski i będzie to rzutować na całość. Polecam rozwiązanie starożytnych Greków, czyli własna kobieta do celów rozpłodowych + koledzy na boku do zabawy. Nie warto mieć tu jakieś skrupuły czy wyrzuty sumienia bo i tak za ileś lat skończymy w piachu i
  • Odpowiedz
ZauroczonySadysta: Pierwsza kwestia, czyli skąd pewność i założenie, że jesteś gejem? Może jesteś biseksem? Jak kobieta nie podnieca, to może nie jest tą jedyną, której szukasz?

Druga kwestia dotyczącą rodziny. Tworzenie związku a później rodziny nie oznacza, że musisz mieć dzieci. Nie musisz, nikt tego nie sprawdza.

Ostatnia kwestia odnośnie dalszych działań, czyli co możesz zrobić. Spróbuj związku z aktualną dziewczyną. Nie ma w tym nic złego i po pewnym czasie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: kilka lat udawania i walki o to, żebym mógł żyć z kobietą mnie bardzo mocno wyniszczyło. Na szczęście jestem 100% gejem i mi nie wyszło. Od samoakceptacji czuję się dużo lepiej ale skutki tego wyniszczenia samooszukiwania się i tłumienia uczuć odczuwam do dziś. Żałuję bardzo nie tyle tych lat, że je straciłem co tego, że psychicznie przez to źle się rozwinąłem i teraz muszę to korygować.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:

w jaki sposób ja jej zmarnuję życie? Przecież się nie dowie.

Musisz mieć serio #!$%@? ego w kosmos, jeżeli uważasz, że do końca życia uda ci się skutecznie kłamać i nigdy nie powinie ci się noga. W jakiś sposób będziesz musiał odreagowywać seksualnie, a wystarczy, że raz zapomnisz usunąć historię w przeglądarce.

Nie zmienisz tego, że jesteś gejem, nie ważne jak długo będziesz udawał i to wypierał. To trochę
  • Odpowiedz