Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak to jest więc wysokie IQ?
Domyślam się, że zajebiście, ale jak to się odczuwa na co dzień?
Wiedza sama wchodzi do głowy?
Na studiach nie ma trudnych przedmiotów?
Raz przeczytasz książkę i wszystko pamiętasz?
Zawsze jesteś pierwszą osobą która się śmieje po usłyszeniu kawału?
Wyłapujesz od razu kruczki i haczyki w nowej super ofercie operatora?
Nie robisz głupich błędów pisząc maile?
Umiesz przewidzieć każdy plot-twist w oglądanym filmie?
Pytam poważnie i liczę na odpowiedzi od osób, które mają to wysokie IQ potwierdzone jakimś miarodajnym testem.
#mensa #inteligencja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #616362de820612000adc4745
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

AnalogowyPlantator: @petrus: Wyśmiewanie innych ludzi i ich perspektyw jest typowe dla kustoszy swoich zatęchłych intelektów. Widać, że mimo tylu wpisów, kompletnie nie wyłapałeś istoty omawianych problemów takich osób, tylko odruchowo pociągnęło cię w stronę własnych nawykowych, ale błędnych wniosków. To łatwe, przyjemne i tak bardzo na skrótu pobudza ośrodek nagrody. Tak oto pogłębia się w tobie ignorancja, bo uzależniłeś swój mózg od dopaminy, którą tą metodą wyzwalasz przy każdej
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania
Widzę, że być może kolega zrobił projekcje na swoje problemy i zachowania ;) Myślę, że chodziło Ci o innego przestępcę Teda słynącego z wysokiego IQ, ale za to braku przystosowania społecznego. Okazuje się, każdy może się mylić ;)
Jak widać w życiu przydaje się nie tylko wysokie IQ, ale także EQ i całe szczęście nad tym drugim można pracować. Nie ma obowiązku udowadnianie ludziom swojej inteligencji, a wysokie IQ potrafi
  • Odpowiedz
@petrus: Trochę nie rozumiem, o czym do mnie rozmawiasz. Przecież napisałem o Tedzie Bundym!? O co więc chodzi? Gdzie widzisz zawiść w moim wpisie? Widzisz - abstrakcja, właśnie mam wrażenie, że odpisała na moją wiadomość osoba mniej ode mnie inteligentna albo wyjątkowo czymś roztrzepana. Mam poczucie własnej wartości, ale co ono daje, gdy widzę, że na ulicy przegrywam z wizerunkiem Seby wyhodowanego na Teściu i Omce. Mam świetne poczucie humoru,
  • Odpowiedz
@Zayebiosaurus-Rex: Ted Bundy nie słynął z wysokiego IQ, ale Ted Kaczynski już tak.
Widzę, że po prostu mamy różne doświadczenia i rozumiem to. Ja akurat z racji specyfiki pracy spotykam częściej ludzi bardzo inteligentnych i o wyższej etyce, ale nie każdy tak musi mieć.
  • Odpowiedz
@petrus: Ted Bundy nie był inteliegentny? Pierwsze słyszę. Nawet sędzia na rozprawie mu tym pocisnęła. Studiował prawo i mógłby je bez problemu ukończyć gdyby nie toczące go zaburzenia. Nigdzie nie twierdziłem, że miał niespotykany iloraz inteligencji, ale z całą pewnością ponadprzeciętny. W kontekście, w którym jego nazwisko przytoczyłem, w zupełności wystarczało. Ted Kaczyński również tu pasuje, jednak przypadek kazał mi wybrać Bundiego. Nie widzę powodów, by to miało zaprzeczać mojej
  • Odpowiedz
Zapomniałem wspomnieć, że nie zdarzylo mi się, by po rozmowie kwalifikacyjnej nie dostałem pracy.

@FidoRS: Ale z polskiego coś ci słabo idzie xD
  • Odpowiedz