Wpis z mikrobloga

#perfumy #150perfum 394/150
Rundholz Parfums 03.Apr.1968 (2012)

Rundholz to niemiecka marka modowa z wyższej półki, która w swoim portfolio ma też kilka perfum. 03.Apr.1968 to jak do tej pory jedyne z 4 zapachów, które udało mi się poznać.

Skład 03.Apr.1968 można wymienić w 3 słowach - liczi, olibanum, heliotrop. Aromat jest charakterystycznie dla olibanum kadzidlano-słodki, ale dzięki dodatkowi 2 pozostałych składników ma w sobie coś świeżego i odrobinę kwaśnego. Moja dziewczyna mówi, że pachnie on jak ksiądz w kościele i być może z dalsza tak można stwierdzić, ale im bardziej zbliżymy nos do skóry tym mniej tam księdza, przynajmniej dla mnie. Kadzidło jest tu bardzo noszalne i niezbyt agresywne. W pewnym momencie liczi nawet przykrywa olibanum i robi się bardziej owocowo niż kadzidlano. Zaskakujące jest to, że mając tylko 3 składniki można odnieść wrażenie, że są to perfumy z nieprawdopodobną głębią. W recenzjach na fragrantice przewijają się co chwile słowa jak "lithurgical", "churche" itd. a dla mnie jest to kadzidło bardziej żywiczne i pasuje tu słowo "resinous".

Parametry znakomite. Trwałość wytrzymuje bez problemu prysznic, projekcja na wysokim poziomie i zostawiamy ogon. Żadna pogoda im nie straszna i nawet jak zarzuciłem je do biegania to czułem je fantastycznie, a zwykle wtedy wyczuwam perfumy gdy się zatrzymuje.

Uniwersalność jak to w przypadku perfum skupionych na kadzidle jest niska. Zapach nie dla każdego, ale jeśli ktoś po testach się zdecyduje to czy babie czy chłopu będzie w nich dobrze. W ciemno się podobnych kompozycji kupować nie zaleca.

Ciekawe, trochę pomijane perfumy z jedną wielką wadą jaką jest ich cena. Ponad 10 zł za mililitr to jednak jest rozbój w biały dzień, a aromat nie jest aż tak okazały jak chociażby w kompozycjach, które tworzy Andy Tauer. Jak jednak komuś nie szkoda siana i lubi zapachy na olibanum to warto. Ja fanem kadzidła nie jestem ale 03.Apr.1968 jest naprawdę dobre.

zapach: 8,0/10
trwałość: 9,0/10
projekcja: 8,0/10
cena: 550 zł za 50 ml
dr_love - #perfumy #150perfum 394/150
Rundholz Parfums 03.Apr.1968 (2012)

Rundhol...

źródło: comment_1633579740cHy1zYCaCb7LsYb6QWhc31.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_love: Witam po przeciwnej stronie barykady, gdzie Andy Tauer jest meh, a Rundholz uwielbiany ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Kwiecień to moje top3. To co heliotrop i liczi wyczynia na mojej skórze to istna magia. Kupując perfumy z tak prostym składem nie spodziewałem się fajerwerków, a zostałem bardzo miło zaskoczony. Totalny uniseks ze świetnymi parametrami. Żywica nie domiuje kompozycji, tylko stanowi podbicie nut głowy i serca (obu
  • Odpowiedz