Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Herato: mogliby umieścić procenty wewnątrz ikonki. To chyba nie wymaga jakiejś specjalistycznej wiedzy skoro chińczyki potrafią wyświetlić procent naładowania w ikonce.
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: Czy to serio problem dla kogoś przejechać kciukiem z prawego górnego rogu ekranu do szybkich ustawień aby zobaczyć te %? XD
Jak jeszcze siedziałem na androidzie to zostawiłem sobie „pustą” baterie na ekranie głównym ze względów estetycznych, a gdy chciałem zobaczyć dokładną ilość % baterii odpalałem szybkie ustawienia.

Ale pro Tip, można włączyć podwójnym/potrójnym stuknięciem w plecki wysuwanie tychże ustawień aby nie sięgać kciukiem tak wysokiego miejsca (
AndrzejPudzian2 - @paluszki_rybne: Czy to serio problem dla kogoś przejechać kciukiem...

źródło: comment_1633451971JvRiziB6AtegORMnsS8VQU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@AndrzejPudzian2: Sam mam większość sprzętów Apple, ale brzmisz jak fanboy. Też byłem zdziwiony jak zobaczyłem, że w 13 mimo zmniejszonego notcha nic poza tym się nie zmieniło. Przecież mogli dać właśnie stan baterii, a tak żadnych innych ikonek nie upchnęli. Wyszła trochę sztuka dla sztuki.
  • Odpowiedz
@static_cast: fanboyem nie jestem gdyż to mój pierwszy w życiu jabol (12 mini here). Mimo tego, że baterie mam kijową (bo mini) to na procenty nie zwracam uwagi. Kiedyś posiadając telefony z andrutem maniakalnie sprawdzałem ile % baterii starczy na czas przed ekranem, ale po czasie zadałem sobie pytanie po co ¯_(ツ)_/¯ Teraz używam telefonu nie przejmując się czy mam 80%, 69% czy nawet 15% ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@AndrzejPudzian2: Dla mnie wystarczy zjazd belki do dołu, a potem ściągnięcie menu, ale nie w tym rzecz.. po co oni się trudzili ze zmniejszeniem tego notcha skoro i tak on jest tak samo mało funkcjonalny jak na moim starym Xr. Mogliby dodać jakąś customizacje, ale wiadomo, na iPhonie najważniejsze jest dodać więcej emoji i optymalizacje do tiktoka
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: bo mniejszy notch to więcej treści na ekranie.
Na co komu % baterii na widoku, żeby analizować czemu tylko zużywa zamiast się cieszyć sprzętem?

Ustaw sobie wysuwanie action center po szybkim kliknięciu na płacach iPhone i nie trzeba sięgać do góry
  • Odpowiedz