Aktywne Wpisy
koronawirus +463
Cześć wszystkim. Jestem Dominik, jestem producentem filmowym, mam 29 lat i spasłem się jak świnia. Rozpoczynam właśnie walkę o swoje życie, którą chcę uwiecznić wraz ze swoją ekipą w 10 odcinkowym "serialu dokumentalnym", który za około pół roku zacznie być publikowany na youtube. Na dzień dzisiejszy ważę 157 kg przy wzroście 172. ( ͡° ʖ̯ ͡°). Miałem ciężki wypadek motocyklowy, z którego ledwo mnie uratowali i po którym leżałem 3 lata na plecach. Następstwem tego była ciężka nerwica lękowa o podłozu hipochondrycznym i depresja. Stres ciągle zajadałem, a leki psychotropowe pozbawiły mnie resztek motywacji. Jestem uwięziony w nie swoim ciele, dlatego resztkami sił postanawiam to zmienić.
Pomagać mi będzie wielu specjalistów, mam za sobą spotkanie z trenerem personalnym, przed sobą spotkanie z dietetykiem, fizjoterapeutką czy lekarzem ogólnym. Końcowym założeniem jest całkowita zmiana swojego życia, łącznie z operacją usunięcia nadmiaru skóry i budowanie mięśni.
Trzymajcie proszę kciuki! Plusujących zawołam jak tylko zaczniemy publikować
Pomagać mi będzie wielu specjalistów, mam za sobą spotkanie z trenerem personalnym, przed sobą spotkanie z dietetykiem, fizjoterapeutką czy lekarzem ogólnym. Końcowym założeniem jest całkowita zmiana swojego życia, łącznie z operacją usunięcia nadmiaru skóry i budowanie mięśni.
Trzymajcie proszę kciuki! Plusujących zawołam jak tylko zaczniemy publikować
AgentGecko +134
Jak myślicie? Jak to będzie wyglądać? Zapraszam do teoretyzowania największych specjalistów.
Nie ma głupich teorii, są tylko niesprawdzone teorie.
Ja jestem zwolennikiem myślenia, że ceny co najwyżej się zamrożą na wysokim poziomie, ale przy drogim kredycie z powodu podwyżek stóp procentowych - jak zwykle przeciętny Polak i przeciętny wykopek będą wówczas mogli sobie pomarzyć nawet o kredycie na mieszkanie xD
#nieruchomosci #finanse #mieszkanie
Jak będzie wyglądał krach na rynku nieruchomości w Polsce?
Nie znam oficjalnych statystyk dotyczących nadpodaży mieszkań, ostatnio każdy kto ma betoniarkę i kawałek działki buduje szeregowce i osiedla potworki więc nawet jeżeli były faktycznie kiedyś braki to szybko ta luka jest zasypywana.
https://fred.stlouisfed.org/series/QJPN628BIS
Jeszcze im brakuje ponad 50% do cen z 1991 u nas właśnie zaliczamy podobny szczyt. Tylko tam mają zerowe stopy od prawie 30 lat a mimo tego ceny jeszcze nie wróciły. Ciekawe będzie u nas to wyglądało przy stopach 5-10% :)
Brak znajomości języka, inna kultura pracy (albo jej brak), brak podstawowego przeszkolenia, podstawowej edukacji czy też, nie bójmy się tego określenia kompetencji umysłowych to poważne bariery.
Część można nadrobić sporym kosztem ale kto będzie płacił i czekał za/na nadrabianie 8 lat podstawówki?
Prosciej też jest uzupełnić braki robotników budowlanych, trudniej lekarzy czy innych specjalistów.
A jak