Wpis z mikrobloga

KTO LUBI Z---------Ć NA ROWERZE I JAK JECHAŁ PRZED UCZELNIĄ WYRWAŁ PRAWIE 30 KM/H NA ZAKRĘCIE TO MU SIĘ ZERWAŁ ŁAŃCUCH, WKRĘCIŁ W SZPRYCHY I SIĘ W---------Ł PRZED UCZELNIĄ ALE MA NADZIEJĘ, ŻE NIKT NIE WIDZIAŁ ALE SIĘ DOWIE ZA 3 GODZINY JAK WRÓCI?

czy jak mi się łańcuch zerwał i kilka ogniw jest pogiętych to mogę wymienić sam łańcuch, czy muszę się wykosztować na kasetę i zębatkę?

#rower #przegryw #coolstory
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PoProstuMichal: Ja nie wiem jak można zerwać łańcuch, swoim poprzednim rowerem zapieprzałem ostro przez 6 lat, zrobiłem nim ze 20 tys kilometrów i mi support rozgiął ramę bo mam ciężką nogę i lubię jeździć na stojąco ale łańcuch mi nigdy nie pękł. To samo mój kumpel, grubo ponad 100kg wagi, kiedyś na wigry3 chciał zrobić zrywa na asfalcie, przycisnął w pedał, tylna zębatka się zakręciła a opony i felgi nie
  • Odpowiedz
@PoProstuMichal: Nie ma sensu, na prawdę. :) Lepiej inaczej wydać te pieniądze - Deore to cena/waga najlepszy zakup do takiego roweru. Oczywiście to Twoje pieniądze. :) ja bym za bonusową stówę pomyślał nad innym modem. :) Zależy co tam masz w rowerze. :)
  • Odpowiedz
@Lukas77986: Jeżdżę szosą(no dobra, teraz single speed/ostre) i wczoraj jedną szprychę złamałem, bo torba z zakupami w ręce walnęła w koło podczas dydnania siatki z zakupami.

Czy bez jednej szprychy(przód) da się jeździć? Pieprzona niedziela, promieniu 10km wszystkie rowerowe zamknięte, a dziś taki piękny dzień, że bym pośmigał.
  • Odpowiedz