Wpis z mikrobloga

@DerMirker: @Dr_Killjoy: jak mnie w-------a te hujowe silownie plenerowe, to jest k---a wał wszechczasów

u mnie w dzielnicy chcieli z tego budzetu wyposazyc szkole w sprzet sportowy, jak napisalem ze to w ogole nie jest dostepne dla mieszkancow osiedla to mnie objechali ze kazdy moze sobie tam pojsc i wypozyczyc ze szkoły xDD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@DerMirker: ale @powaznyczlowiek: i @ReeceWithouterpoon: mają dużo racji w tym, że to leży w gestii miasta, w normalnym trybie. Podobnie jest z resztą z WOŚP - wszyscy się cieszą i dokładają, ale de facto zamiast rozliczyć NFZ i MZ to ludzie się zrzucają na coś co powinno być wykonane z podatków.
Ale przyznam i rację Tobie, bo przytoczone tutaj przykłady wołają o pomstę do nieba. Nie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dzikognisty: nigdzie nic takiego nie napisałem - wyzywasz innych od dzbanów a sam najwidoczniej masz problemy z czytaniem ;)

Dobrze, że chociaż sam doszedłeś do tego, że nie napisałem również, że "nie może" xD
  • Odpowiedz
@szuwarek-mini: od remontów i rewitalizacji są urzędy do których można zgłaszać pomysły, aktywiści których znam tak robią od dawna i projekty przechodzą jeśli się spodobają urzędnikom, w sumie to zupełnie podobnie jak w BO
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Nie potrafisz sobie przescrollować i przeczytac, ze jednak dokładnie tak napisałeś?

Teraz tym bardziej mam cie za dzbana xD
Dobrze, to wytłumacz proszę, dlaczego on miał darować sobie krytykę, skoro nie miał lepszych pomysłów?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dzikognisty: nigdzie nie napisałem, że ma sobie darować krytykę - wręcz przeciwnie zachęciłem go żeby podzielił się swoimi projektami. On na to odpowiedział, że mogłem sobie darować uszczypliwość bo nie zgłosił żadnego, a ja na to, że w takim razie on mógł darować sobie krytykę skoro nie miał żadnego pomysłu.

Piątki z polskiego chyba nie miałeś xD a teraz leć na czarno bo strasznie z ciebie przykry typ i najwyraźniej
  • Odpowiedz
@ReeceWithouterpoon: okej, od dróg i chodników jest urząd, idąc tym tropem od organizacji czasu dzieciom (w tym zajęć z pierwszej pomocy) są szkoły i ich rodzice. No chyba nie powiesz mi, że BO powinien służyć do zakupu seniorom biletu do kina bardziej, niż inwestycja w ogólnodostępny teren zielony, na który ludzie się ot tak nie zorganizują. BO to ułamek kasy z naszych podatków, który możemy przeznaczyć na cele, którymi radni
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: @Zerp: Nie rozumiem Waszego hejtu na siłownie plenerowe. Zdarza mi się bywać w trzech parkach, gdzie są takie sprzęty i przy ładnej pogodzie w zasadzie zawsze kogoś widzę ćwiczącego. Czasami biegacze sobie tam podbiegają i chwilę się porozciągają. Emeryci też się zjawiają. Może nie jakoś bardzo tłumnie (a przynajmniej nie w porach kiedy tam chodzę), ale są. W zasadzie widuję ludzi w każdym wieku i uważam, że
  • Odpowiedz
@ReeceWithouterpoon: dla mnie BO to ostatnia deska na zrealizowanie tego, co urząd ma w poważaniu :) i przewalanie kasy na jednorazowe pierdoły to ślepa uliczka :). Tu ludzie powinni myśleć, że w końcu dostają kasę z którą mogą zrealizować to o co prosili ale nie wyszło, a nie, żeby Krystian z Mietkiem do kina poszli bo dawno nie byli, a z wypłaty szkoda, albo żeby ulżyć niespełnionym matkom na zadowolenie
  • Odpowiedz
@bernsteinka:

Nie rozumiem Waszego hejtu na siłownie plenerowe

Siłownie plenerowe to genialny pomysł, ale w żadnym innym kraju nie są one tworzone obecnie w ten sposób - z wykorzystaniem pseudomaszyn wymagających niepełnego i nienaturalnego wzorca ruchowego. To, że na stałe wpisane są w pejzaż polskich miast i miasteczek (i że nikt nie zadaje sobie trudu by wymyślić je na nowo)- jest efektem pędu na przepalanie unijnych funduszy przez samorządy - by
  • Odpowiedz