Wpis z mikrobloga

#cebula #diy #cebuladeals #protip #budujzwykopem
Jak przyszło no prawdziwego polaga cebulaka będę kombinował jak zrobić coś po minimalnych kosztach.
Wiecie ile kosztuje puszka czyścika do pianki PU? Zależnie od sklepu od 20zł w górę.
A co jest w takim czyściku? Na puszcze jest napisane że aceton i węglowodory C8-10 ale w większości aceton.
No to co się robi? Kupuje bańkę acetonu i kilka puszek gazu do zapalniczek i masz 5l czyścika za 91zł zamiast 200-300zł.
bambus94 - #cebula #diy #cebuladeals #protip #budujzwykopem 
Jak przyszło no prawdzi...

źródło: comment_1633194864mAv5QjHHlhg1VdlmtvJtYo.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
To samo można zrobić z tzw BrakeCleaner-em, (#!$%@? jak to mówi Coobcio) puszka takiego czegoś też kosztuje 20-30zł albo i więcej, a w środku jest benzyna ekstrakcyjna która też kosztuje 60-80zł za 5l.
  • Odpowiedz
@elf_pszeniczny: Wiem, i dlatego go dodaję. Kiedyś próbowałem ze spryskiwaczem, ale niestety po chwili zacinała się pompka bo uszczelki puchły, a nawet plastiki potrafiły się rozpuszczać. A tak jest w oryginalnym opakowaniu i normalnie można używać wraz z pistoletem.
  • Odpowiedz
@Quirang: Aceton z pianką radzi sobie wyśmienicie. A z sylikonem nie testowałem, ale skoro są to zazwyczaj na bazie kwasu octowego to może takiego trzeba szukać
@elf_pszeniczny: Używałem normalnego ogrodowego, ale to nie zmienia sytuacji że takiego nie podczepię do pistoletu do pianki.
  • Odpowiedz
@bambus94: Trochę nie w temacie ale pianki tytanato najgorszy shit jaki istnieje. Przetestowałem kilka firm, tytan to jakaś tragedia. Osobiście używam soudala, nie opłaca się oszczędzać
  • Odpowiedz
  • 0
@bambus94 dzięki, czyli najprostszą metodą :)
Pytam bo gdzieś kiedyś na Alliexpress widziałem końcówki do napełniania i coś nie mogę namierzyć.
  • Odpowiedz