Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy macie jakieś must have appki na Wasze MacBooki? Czy może jakieś rozszerzenia do safari?

Mam też dwa pytania:
Jak wydrukować kilka różnych stron z różnego zakresu na raz? Na przykład: stronę 8, 12 i 18 za jednym razem? Na #windows i #chrome się tak dało, tutaj tylko albo to co widzę, albo zakres od - do.

Czy jest jakiś sposób żeby safari wyglądało bardziej jak chrome, jeśli chodzi o pasek adresu? Chcę pasek adresu na górze, karty pod nim. To, że pasek adresu jest na danej karcie, trochę mnie myli. Jakieś pomysły?

#pytanie #macbook #apple #macos #pytaniedoeksperta
k__d - Czy macie jakieś must have appki na Wasze MacBooki? Czy może jakieś rozszerzen...

źródło: comment_1633188852KWTeHOAcG9LVu7p7IlyLQY.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@justguylol: mam też problem ze gdy trzymam palec jednej ręki ciągle na touch padzie na jakimś elemecir strony i chce go kliknąć druga ręka, tzn tapnac, to mac tego nie widzi i muszę kijka razy tapnac albo faktycznie kliknąć. Czy masz na to jakiś sposób?
  • Odpowiedz
Chcę pasek adresu na górze, karty pod nim. To, że pasek adresu jest na danej karcie, trochę mnie myli.

@k__d: pokaż screena jak to wygląda, bo u mnie w Safari jest właśnie tak jak chcesz. Z rozszerzeń do Safari to polecam AdGuard
  • Odpowiedz
  • 0
@oldspiceedit: bo podobno jest sprawniejsze i lepiej bateria trzyma. Ale rozważę zmianę xd

@Oastry: w innym poście proszę sprawdź na moim koncie, bo tu teraz nie mogę wkleić, a jestem poza domem

@justguylol: eh szkoda, w sklepie jak testowałem to fajnie działało
  • Odpowiedz
@k__d: nie słuchaj o chrome ( ͡ ͜ʖ ͡) Safari nie taka zła. do zwykłego użytkowania bardzo przyjemna i wydaje się dość lekka w porównaniu do FF/Chrome. spoko integracja z ich pękiem kluczy jeżeli używasz (użycie hasła na touch id) i oczywiście z apple pay jak strona jakaś z niego korzysta, nie wspominając o hadoffie z telefonem.

ale nie nadaje się do webdevu
  • Odpowiedz
@Oastry: Dzięki, trochę pomogło, ale na nadal irytujące jest, że karty się zwijają i nie widzisz co jest pierwszej karcie jeśli masz ich 50. W Chrome tak fajnie się zmniejszały i teoretycznie widziałeś co gdzie było, tutaj jest trochę inaczej. Szkoda

@Ignac96: Dzięki, już oglądam.
@Faley: @Faley: @Faley: No właśnie chcę spróbować Safari i dać jej szansę.

A co do drukowania to
  • Odpowiedz
CleanScreenshot X

@Bratkello: Fajna, ale droga ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cebula mocno. Pastę też fajne, ale na razie, póki co, testuję Dropover.

Nie masz może pomysłu na to drukowanie, o którym piszę tutaj?|

A co do drukowania to co, nikt nie ma pomysłu? Trochę to irytujące! I mało wygodne, jeśli chcę stronę 1, 5 oraz 7 to muszę trzy razy klikać cmd + print, na Windowsie
  • Odpowiedz
A poszukam :)

@Bratkello: Sprawa okazała się banalnie prosta. W panelu drukowania (cmd + p) masz też opcję Drukuj zaznaczony obszar na pasku bocznym i żeby zrobić to, czego szukałem, cmd klikam na daną stronę, a potem mogę je wszystkie razem drukować ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak nie było to takie trudne, cieszę się, że jest taka opcja
  • Odpowiedz