Wpis z mikrobloga

@paramyksowiroza jak chcesz uniknąć na razie zakupów to wyparzenie w piekarniku też jest metodą dezynfekcji, samem nie stosowałem ale widziałem że ludzie tak robią, masz nowe butelki to powinno wystarczyć. No napowietrzanie piwa nie jest dobrym pomysłem, jedynie przed zadaniem drożdży należy napowietrzyć brzeczkę,, wtedy z garnka można spokojnie chlustać do fermentora, ale tylko wtedy. Ja napowietrzam mixerem, opalam łopatki i wio.
@czy_pisiont: @Tryggvason: No, Panowie, jaram się jak zapałka.
Nastawiłem wszystko w czwartek, pierwszego dnia nic się nie działo, drugiego przez pojemnik widać było pianę, trzeciego dnia większość piany znikła. Ale pokrywę fermetora wybrzuszyło i było widać, że coś tam się dzieje.
Dziś już bulgocze sobie radośnie przez rurkę, średnio co kilkanaście sekund :)
Pobierz paramyksowiroza - @czy_pisiont: @Tryggvason: No, Panowie, jaram się jak zapałka. 
Na...
źródło: comment_16338738422m6wM1SaYp70fyR45aHf3s.jpg