Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 211
Drodzy Mirki i Węgierki
Od jakiegoś już czasu zajmuje się robieniem tortów i zaczynam zastanawiać się nad otwarciem tortowego biznesu. Na tą chwilę piekę tylko dla siebie i rodziny. Wszystkim się podoba, wszystkim smakuje, ale wiadomo, że bliskie osoby nie do końca zawsze są szczere. ¯_(ツ)_/¯
A co Wy powiecie na te moje torty? Kupilibyście takie? Iść tą drogą, czy nie?
Więcej zdjęć w kom
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #foodporn
TrissMerigold - Drodzy Mirki i Węgierki 
Od jakiegoś już czasu zajmuje się robieniem ...

źródło: comment_1632937983IpwRXYJkH0VnZwKwlELYoc.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TrissMerigold: Wyglądają rewelacyjnie, nawet docinki w komentarzach to potwierdzają. I absolutnie nie zgadzam się, że tort jak tort, w małym miasteczku zrobiłabyś furorę, chociaż oczywiście pozostaje niezwykle istotna kwestia smaku.
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: Jesli chodzi o te podobieństwa w tortach to mogę się podzielić małym doświadczeniem. Ostatnio zamawiałam dla córki tort i chciałam taki sam jak na zdjęciu z neta. Cukiernik mi powiedział ze takiego samego napewno nie zrobi, musi trochę zmienić (wiec pewnie jest taka zasada) i musi być w jego stylu. Tort bardzo podobny ale jednak kilka różnic było. Jak cie itneresuje zdjęcie to zawołaj mnie jutro jakoś po południu
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: Chociaż w sumie teraz zeorcilam szczególna uwagę i zrobiłaś rzeczywiście inny torcik a nie taki sam do którego Mirek cię zawołał XD wiec w sumie spoko XD nie zwróciłam przed chwila takiej szczegółowej uwagi sorki
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: Idź, wyglądają smacznie i ładnie. O ile też dobrze smakują, to za rok będziesz musiała odmawiać 3/4 zamówień bo zwyczajnie nie dasz rady wszystkiego przerobić. Jak zakładałem swój biznesik, też się bałem, teraz nie odbieram nawet wszystkich telefonów.


@rzeznia22 jaki biznesik? Jak to zrobiłeś, że masz tylu klientów?

@TrissMerigold: mam w rodzinie taką torciarę, bardzo dobrze z tego żyje.


@bartja Rozwiń proszę, bo dużo tego
  • Odpowiedz
  • 1
@TrissMerigold daj znać jak ci pójdzie, bo moja żona też mi co tydzień robi jakiś desr, czy to tartę, tort czy inny fikuśny deser. Czasami jakieś zamówienie ma i za każdym razem wałkuje z nią ten sam temat - kasy. Wyliczam jej, że przecież najpierw musi iść po te składniki (lub nawet jechać jak ktoś chce bez laktozy lub bez glutenu), następnie musi to zrobić, upiec, przygotować finalnie, potem posprzątać. Wszędzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dolOfWK6KN: powiem tak, orientowałam się jak wyceniają torty kobietki, które w tym siedzą i są dwa przeliczniki 1. Koszt składników plus media liczony razy dwa lub 2. około 12 zł za porcję Czyli licząc tort na 20 osób już wychodzi 240 zł, plus ewentualny dodatek za jakąś wymyślną i pracochłonną dekorację Przygotowanie jednego tortu zajmuje mi łącznie około 5h
  • Odpowiedz