Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 211
Drodzy Mirki i Węgierki
Od jakiegoś już czasu zajmuje się robieniem tortów i zaczynam zastanawiać się nad otwarciem tortowego biznesu. Na tą chwilę piekę tylko dla siebie i rodziny. Wszystkim się podoba, wszystkim smakuje, ale wiadomo, że bliskie osoby nie do końca zawsze są szczere. ¯_(ツ)_/¯
A co Wy powiecie na te moje torty? Kupilibyście takie? Iść tą drogą, czy nie?
Więcej zdjęć w kom
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #foodporn
TrissMerigold - Drodzy Mirki i Węgierki 
Od jakiegoś już czasu zajmuje się robieniem ...

źródło: comment_1632937983IpwRXYJkH0VnZwKwlELYoc.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: Idź, wyglądają smacznie i ładnie. O ile też dobrze smakują, to za rok będziesz musiała odmawiać 3/4 zamówień bo zwyczajnie nie dasz rady wszystkiego przerobić. Jak zakładałem swój biznesik, też się bałem, teraz nie odbieram nawet wszystkich telefonów.
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: torciary xD myślisz żeby to robić oficjalnie, z założeniem firmy itp? Mieszkasz w dużym mieście/okolicy tak że miałabyś zbyt? Jak by to wyglądało z lokalem? Bo przypuszczam że Sanepid mógłby się przyczepić gdybyś robiła je w prywatnej kuchni, używała tych samych narzędzi, lodówki itp co do własnego użytku. Może warto też pomyśleć o własnym stylu, bo te torty które prezentujesz są urocze, ale jak ktoś pokazuje fikuśne torty to są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@maegalcarwen: tak, chciałabym oficjalnie O zbyt się nie martwię, a co do Sanepidu, to już się dowiadywałam, że można to robić spokojnie w domu, tylko trzeba spełnić pewne warunki, np mieć zmywarkę, oddzielną lodówkę do przechowywania tortów i jeszcze parę drobiazgów, ale wszystko jest wykonalne
  • Odpowiedz
@TrissMerigold: wygląda zacnie, pytanie czy smakuje dobrze czy jak tona masy cukrowej i biszkop waniliowy z byle jaką masą, ale jeżeli smakuje jak wygląda to jasne.

Masz tu dużo czynników:
smak
puszystośc
lekkość
aromat
sztucznosc
wilgotnosc
masa
przelamanie smakow
oryginalnosc smakow
itd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@doznanie: masy cukrowej nie używam praktycznie wcale, jedynie do delikatnej dekoracji, biszkopt zawsze na wiejskich jajkach, wszystko na świeżych i najlepszych składnikach jakie tylko są dostępne. Co do smaków, to chciałabym bardziej zaszaleć, ale rodzinka, woli tradycyjne torty śmietankowe z owocami, ewentualnie czekoladowe Mam nadzieję, że ewentualni klienci nie będą takimi konserwami ;p
  • Odpowiedz