Aktywne Wpisy
Kanarynka +16
Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już

denazyfikacja +78

Amerykański serial telewizyjny, przedstawiający przygody bardzo uzdolnionego eks-agenta służb specjalnych. Serial został wymyślony przez Lee Davida Zlotoffa, a wyprodukowany przez Henry’ego Winklera.
MacGyver był wyświetlany w telewizji ABC od 29 września 1985 do 21 maja 1992.
Serial kręcony był głównie w Vancouver w Kanadzie. Uzupełnieniem serialu są dwa filmy pełnometrażowe z 1994. Jedną z cech serialu jest to, że niektóre odcinki są oparte na różnego rodzaju filmach przygodowych i sensacyjnych – MacGyver mierzy się z takimi samymi problemami, ale jego rozwiązania są odmienne od tego, co zrobili bohaterowie danego filmu.
Jednym z najbardziej charakterystycznych atrybutów MacGyvera jest jego wielofunkcyjny scyzoryk. Jest to szwajcarski scyzoryk oficerski firmy Victorinox.
Źródła: Wikipedia, Fimweb
#ciekawostki #seriale #historia #ciekawostkihistoryczne #film #kultura
źródło: comment_1632915346QwAY23MKQsPzGPMbUltNKG.jpg
Pobierz@CiekawostkiHistoryczne: Czyli serial był oparty na faktach nieautentycznych :D
@CiekawostkiHistoryczne: cóż, jedno z niewielu product placement które ja mnie działało, co prawda miałem wtedy 8 lat ale od czasu MacGuyvera tylko ich scyzoryki kupuję (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_1632941367QySC01gLZhIEvFpIVfvPK0.jpg
Pobierz@CiekawostkiHistoryczne: Tej samej, która produkuje popularne na wykopie pikutki. Czy może być lepsza reklama tych nożyków, niż to że MacGyver budował nimi helikoptery? ;)
źródło: comment_16329430144CUhk5Wj9PTd0kd3Ei3bwf.jpg
Pobierz@CiekawoskiHistoryczne: Właściwie to używali różnych modeli Victorinox i Wenger (wtedy jeszcze te firmy konkurowały ze sobą). Tutaj znajdziecie dokladną rozpiskę, który model w jakim odcinku został użyty: https://www.macgyveronline.com/macgyververse/equipmenttech/saks-used-in-each-episode/
źródło: comment_1632947376uAlhITfFpPd6M7ribvuj2g.jpg
PobierzMimo, że dorastałem w dobie przegięcia kina akcji, i sceny walki jako takie bardzo mi się podobały, to jednak te dwie produkcje były tak żenujące, że nawet filmy o wietnamie, których nikt do dziś nie pamięta były o niebo lepsze.