Aktywne Wpisy
maly_ludek_lego +1277
A teraz na poważnie.
Sprawę śledzę od kilku lat, przeczytałem na ten temat sporo książek naukowych (tak, naukowcy zajmują się tematem od dekad) , artykułów i podcastów i napiszę, dlaczego, pomimo tego, że chińskie drony wydają się oczywiście najbardziej oczywistą opcją, sprawa może wyglądać inaczej i wcale nie byłbym zaskoczony, gdyby to było coś bardziej.. egzotycznego.
Bo czy ktoś wyobrażał sobie taki artykuł w Time jeszcze kilka miesięcy temu?
Albo Billa Nelsona
Sprawę śledzę od kilku lat, przeczytałem na ten temat sporo książek naukowych (tak, naukowcy zajmują się tematem od dekad) , artykułów i podcastów i napiszę, dlaczego, pomimo tego, że chińskie drony wydają się oczywiście najbardziej oczywistą opcją, sprawa może wyglądać inaczej i wcale nie byłbym zaskoczony, gdyby to było coś bardziej.. egzotycznego.
Bo czy ktoś wyobrażał sobie taki artykuł w Time jeszcze kilka miesięcy temu?
Albo Billa Nelsona
majakstasko +25
Jeśli macie materiały, gdzie dziewczyna opowiada o problemach psychicznych, pije alkohol, jest pijana - prześlijcie do mnie na maila, proszę. Badam sprawę.
#danielmagical #patostreamy
#danielmagical #patostreamy
Siema Mirasy, kupiłem parę miesięcy temu miód od sąsiada. Jakoś w maju chyba. Do dzisiaj jeszcze się nie skrystalizował. Jest rzadki jak syrop.
Jakie mogą być tego przyczyny? Przegrzany? Przegotowany? Złe proporcje?
I co najważniejsze:
czy tak rzadki miód wciąż ma swoje pozytywne właściwości i wartości odżywcze?
Miód faceliowy jakby to miało znaczenie.
Prawdopodobnie dostałeś miód z zeszłego sezonu, który mógł podgrzać żeby był płynny (ale przesadził z temperaturą), albo mieszankę syropu glukozowo-fruktozowego.
U nas wszystkie miody faceliowy już skrystalizowane, tylko są w magazynie w którym jest dosyć chłodno.
Do substancji antybiotycznych, które dzięki pszczołom znajdują się w miodzie, należą lizozym i apidycyna. Substancje te oddziałują na ziarniaki gram-dodatnie i pałeczki gram-ujemne. Miód pomoże również w infekcjach wywołanych laseczkami wąglika, prątkami gruźlicy, rzęsistka pochwowego i grzybami z rodzaju Candida.
W miodzie znajdziemy również dużo
Zmienia to cos postać rzeczy?
https://www.rp.pl/przemysl-spozywczy/art2820361-miod-szkodzi-tak-samo-jak-cukier
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C3%B3d
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19370690/