Wpis z mikrobloga

Znam podstawy C++, na co dzień piszę w PHP (Laravel) + front, ale czas zacząć uczyć się czegoś nowego :-)

Szef napomknął mi, że przydałby się jeszcze ktoś z .NET, ale myślę też o Node.js... W którą stronę byście poszli i dlaczego?
Polecicie jakieś dobre kursy?

#dotnet #nodejs #programowanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@husky83: node.js, generalnie bliżej środowisk linuksowych. i tak tak, wszystko jest portable, ale wiecej bedzie node na windowsie niz .neta na linuksie.
  • Odpowiedz
@husky83: A co chciałbyś w .NET pisać? Dlaczego szef mówi, ze to właśnie .NET by się przydał?
Macie już jakiś team, który w tym pisze? Produkt? Czy o co chodzi?
Myślisz o NodeJS bo z robotą gdzie indziej chcesz przeskoczyć czy w ramach tej firmy to jeszcze wykorzystasz?

Bo pytanie troche brzmi jak: "Posiadam traktor Ursus i oram nim czasami pole u mojego brata. Brat jednak mówił, że by się
  • Odpowiedz
@inny_89: jest team .net, ogólnie .net ma większe możliwości niż php - dlatego właśnie .net.
Jeśli chodzi o node - pewnie w ramach roboty przekonałbym szefostwo do korzystania z nodejs, ale znowu pytanie 'do czego', jeśli to samo pójdzie zrobić za pomocą php...

A Ursus z perkinsem ma sie dobrze, Bizon zdecydowanie nie potrzebny, bo pola już dawno nie mamy :-)

Ale w zasadzie masz rację. Ot pytanie przyszłościowe czego
  • Odpowiedz
@husky83: Dzięki, ze doprecyzowałes. W takim wypadku z całowicie czystym sumieniem polecam .NET i nie oglądaj się na Node'a bo totalnie nie ma sensu w takim układzie w jakim jesteś. Node nie zagwarantuje Ci nic czego nie osiągniesz w .net, który to masz ogromne szanse wykorzystać w pracy.
Jesli nie przekonasz szefostwa do wykorzystania NodaJs to pozostanie to jedynie w ramach Twojego prywatnego 'hobby", które prędzej czy później zdechnie chyba,
  • Odpowiedz
@inny_89: Plusem .NET jest jeszcze wsparcie ogromnej firmy, możliwość tworzenia chyba dowolnego typu aplikacji (nawet na ios) i zdaje się, że jednak NRE jest wydajniejsze od V8.
  • Odpowiedz