Aktywne Wpisy
meltdown +50
Używa ktoś z was jeszcze tzw. dumbphone, czyli klasycznych telefonów z klawiaturą?
#telefony #minimalizm #nostalgia
#telefony #minimalizm #nostalgia
Kamienie +18
Szukam czegoś dobrego do czytania. Czegoś naprawdę dobrego. Od kilku godzin przebijam się jednak przez strony wydawnictw, księgarni internetowych i forów w poszukiwaniu czegoś godnego uwagi i nie mogę znaleźć niczego ciekawego.
Może ktoś z Was do polecenia dobrą powieść, która skradła mu kilka wieczorów i pozostawiła po sobie niedosyt?
Czego szukam?
- czegoś, co nie jest romansem, horrorem, kryminałem ani Orzeszkową
- zależy mi na ciekawej historii z krwistymi, interesującymi bohaterami
Może ktoś z Was do polecenia dobrą powieść, która skradła mu kilka wieczorów i pozostawiła po sobie niedosyt?
Czego szukam?
- czegoś, co nie jest romansem, horrorem, kryminałem ani Orzeszkową
- zależy mi na ciekawej historii z krwistymi, interesującymi bohaterami
No i ten mój koleżka przyzwyczajony do swojej stópki podczas odstawiania motocykla, nie otworzył do końca mojej i pizgnął się z motocyklem na glebę. Szczęście, że sobie nogi nie złamał bo mu została i tłumikiem po kostkach dostał - dobrze, że miał prawilne buty. W każdym razie mam teraz do zrobienia: dekiel pokrywy silnika (porysowany) trochę owiewki do malowania, set i lusterko z prawej strony (lusterko porysowana osłona, w secie ogranicznik się urwał). Jaką byście taktykę przyjęli na naprawę? Nie chcę robić po taniości ale też z drugiej strony jakbym odstawił do ASO to pewnie skasowali by parę tysięcy za te rzeczy. Kolega od razu powiedział, że kasę odda (pierwsze co usłyszałem jak jeszcze na ziemi leżał :D - "kurra ja erdole, oddam ci kase za to!") ale wiecie jak jest, chcę zrobić to tak, żeby było dobrze a nie koniecznie najdrożej jak się da, czyli mam w zamyśle: wymienić część rzeczy (dekiel, lusterko itp), owiewkę pomalować (bo bez sensu nowa jak nie ma pęknięć tylko rysy w jednym miejscu) i tyle. No i mam AC w motocyklu - może zgłosić z AC, od kumpla wziąć kasę rekompensującą i zrobić bezgotówkowo? Mam jeszcze 2 auta oprócz tego więc nie wiem jakby to ze zniżkami było... Jakieś hinty? miał ktoś taką sytuację? No i przy okazji: zna ktoś dobrego #lakiernik ktęry by ogarnął w #lodz ? Dam jeszcze #motoryzacja #samochody #ubezpieczenia bo może ktoś jakąś radą sypnie
@Alfabet: ty sie z czyms na głowy pozamieniałeś chyba xD
no ale to by musiał mieć też szkody na Z 900?