Wpis z mikrobloga

Mirki od #informatyka pomuszcie. Dostałam laptopa z korpo w tamtym tygodniu. Pierwsze uruchomienie było ok, musiałam tylko wpisać login i hasło (ktore miałam od nich podane wcześniej w mailu) i tyle. Po pierwszym uruchomieniu wyskoczyło mi okienko aby ustawić PIN do BitLocker - ustawiłam go i zapisałam sobie zresztą jest bardzo prosty dla mnie. Potem komputera nie wyłączałam tylko jedynie zamykałam. Za którymś razem w końcu komputer poprosił mnie o podanie tego PIN-u. I teraz zaczyna się jazda, bo ja jestem PEWNA, że wpisuje dobry, a ten komputer wywala mi ciągle błąd, że nie poprawny ale w końcu po iluś tam moich próbach wpisywania okazuje się, że jednak jest ok i się włącza. Tyle, że ja ciągle wpisuje to samo. Zgłosiłam to kolesiowi od IT, ale on mnie oczywiście wyśmiał, że na pewno wpisuje coś źle. Co myślicie o tym?

#programowanie #komputery #programista15k
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turbonekro: nie wydaje mi się, ten komputer jest nowy i ja też włączam insert, żeby widzieć co wpisuje i zawsze wpisuje ten sam pin. Po prostu on 20 razy nie wejdzie a potem raz wejdzie
  • Odpowiedz
@cosset: nie dziwię się kolesiowi, bo pewnie wiele podobnych przypadków miał, ale jestem skłonny ci uwierzyć. Miałem już z 10x taka historię z M$, że moje hasło do konta u nich było "niepoprawne" i zmuszali mnie do resetu, potem rzucając mi tekst "nowe hasło nie może być takie same jak stare"...
  • Odpowiedz
@cosset: a masz zewnętrzną klawiaturę? zobacz czy to samo.
ewentualnie czy na pewno język polski na ekranie startowym ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cosset: jak jest w domenie to administrator powinien mieć recovery key którym odblokuje ci kompa I sobie pin zmienisz, tak bynajmniej jest w większych firmach
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@r3kc4H: zgłosiłam już ticket właśnie podając ten rscovery key ale zastanwiam się o co chodzi skofo jestem pewna ze ciągle wpisuje to samo. Ustawie nowy i pewnie znowu będzie problem
  • Odpowiedz