Aktywne Wpisy
wojtas_mks +151
spawngdapl +299
#pomocy #zrzutka #zdrowie #trojmiasto
Cześć, zwracam się z prośbą do każdego kto jest wstanie wspomóc jakoś mojego tatę i mnie w leczeniu mojej mamy.
Zrzutka już trochę trwa (do końca zostało 10 dni) pewnie nie uda się uzbierać całej kwoty, ale każda złotówka jest na wagę złota.
Do mamy przyjeżdża teraz rehabilitant, koszt to 1700zł. Jakoś udało się zapłacić, ale sytuacja jest ciężka.
Robię co mogę, sam sobie odmawiam
Cześć, zwracam się z prośbą do każdego kto jest wstanie wspomóc jakoś mojego tatę i mnie w leczeniu mojej mamy.
Zrzutka już trochę trwa (do końca zostało 10 dni) pewnie nie uda się uzbierać całej kwoty, ale każda złotówka jest na wagę złota.
Do mamy przyjeżdża teraz rehabilitant, koszt to 1700zł. Jakoś udało się zapłacić, ale sytuacja jest ciężka.
Robię co mogę, sam sobie odmawiam
Powiedzcie mi proszę, jak to się dzieje, że jesteście tacy wybiórczy, jeżeli chodzi o kwestie wolności w prowadzeniu biznesu?
W przypadku piekarza, który odmówił parze gejów usługi ze względu na ich orientację, stanęliście za 'przedsiębiorcą' murem. Poświęciliście wiele energii na tłumaczenie, dlaczego miał prawo tak zrobić. Ogólnie panowała narracja, że biznes i własność prywatna rzecz święta.
W przypadku mediów społecznościowych natomiast macie zupełnie inne zdanie. W przypadku FB, Twittera, czy też google w waszych oczach zapala się czerwona flaga, a nawet bardziej czerwona niż rewolucji komunistycznej. Wety nagle odwracacie się na hasła typu 'wolność w prowadzeniu biznesu' 'świętość własności prywatnej' . w zamian rzucanie jakimi regulacjami państwo powinno uderzyć w gigantów informacyjnych. A to nadal prywatne firmy, które powinny być bronione przez wolnorynkowowców w każdej sytuacji.
Eh wystarczy spojrzeć na sprawę z TVN. Stacja ta ma inny pogląd na świat niż Konfa, to już może zostać wykopana z Polski, ewentualnie przejęta przez pisowskich kacyków.
Naprawdę wykazujecie się piękną konsekwencją.
Jednego dnia popieracie traktowanie pracowników jak gówno bo przecież ' hehe niech się zwolnią jak się nie podoba hehe'
a drugiego dnia idziecie z widłami na te podmioty, które nie są wystarczająco prawackie xD.
Wasze poglądy są stabilne jak woda w szklance podczas trzęsienia ziemi w skali 10+
#bekazprawakow #antykapitalizm #neuropa #4konserwy #bekazkonfederacji
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarze to jeden wielki festiwal zamordyzmu wobec prywatnych przedsiębiorstw jakimi są portale społecznościowe i informacyjne.
I jakie ramy moralne? XD
@Rejetn: Jak to jakie? Chłopski rozum i immunitet dla pedofilów w sutannach. To jest wolność według Konfederacji.
Warto zwrócić uwagę, że wielkie koncerny powstały na skutek wspierania przez państwo wybranych branż czy nawet firm. Dlatego nie ma to nic wspólnego z wolnym rynkiem - to hydra powstała na skutek i dzięki państwowym regulacjom, które małych duszą, wielkich premiują.
Żeby cię nie kopać po jajcach, bo nie wypada, pozwalam sobie pominąć Microsoft, regularnie #!$%@? antymonopolowo przez EU i USA
@Rejetn: Ramy które stworzyły całą cywilizację, katolicyzm
Czyżby to był typowy dla "wolnorynkoffffffffca" wysryw nie poparty absolutnie niczym?
Ale zachęcam cię do sprawdzenia podanych przeze mnie informacji celem skorygowania swoich własnych.
Zakladam, że skoro przywołujesz moralność chrześcijańską, to wyprzedałes wszystko i rozdałeś ubogim? Czy tylko #!$%@? frazesy i wycierasz sobie morde Panem Jezusem i "moralnością"?
@Konfiduracja: To mówisz, że przed katolikami cywilizacji nie było? Przecież to chrześcijaństwo dopasowywało się do tego, co zastało w Europie, a nie odwrotnie xd
Europa, jaka zdominowała świat, już nie była cywilizacją opartą na religii. Religia była narzędziem wykorzystywanym przez kraje z tego kręgu kulturowego, jako casus belli.
@Konfiduracja: xDD O stary. Zmień leki, albo bierz połowę jak ty w takie rzeczy wierzysz. A potem nic dziwnego, że w Polsce dziadówa, jak tu się modli zamiast działać.
@TenTypZez: albo takie co upadły szybko albo takie które rozwinęły się dopiero po dotarci do nich misjonarzy i kolonizatorów z chrześcijańskiej europy ?
@TenTypZez: czyli sam przyznajesz że po odwróceniu się od boga europa traci na znaczeniu ? Długo trzeba było to z ciebie wyciągać
@TenTypZez: przecież to sprzeczne z tym co sam napisałeś. Europa odwraca się od swoich korzeni i źródła potęgi i traci na znaczeniu. TO jest prosty ciąg logiczny który sam pokazałeś