Wpis z mikrobloga

Eh, muszę to zrobić. Te korpo mnie dobija. Obiecują ciekawe projekty od 3 lat i nic. Kasy płaca w diably dużo, bo ponad 600 ojro netto dziennie ale co z tego. Nie przychodzę dzisiaj ani jutro z wypowiedzeniem umowy bo umowa już wypowiedziana. Jestem aktualnie jedyną osobą na dziale która bez niczyjej pomocy da sobie radę, bo reszta już odeszla. Poniedziałek i wtorek mam przekazać swoje obowiązki a potem wali mnie to choć szef prosił bym został do końca tygodnia. Nie mam urlopu bo freelancer mocno więc wypadam z tego gówna zwanego firmą. Po 16 opiszę wam co i jak.
#pracbaza #korposwiat #codziennewypowiedzenie #oswiadczenie #bojowkapiekarska

A tak serio to na jakiś czas rzucam #it gdzie pracowałem w #testowanieoprogramowania od 2004 chyba i się trochę poobijam. Może rozwinę biznes piekarniczy, może po prostu odpoczne. Tzn piekł będę na pewno bo klienci chcą wypieków ale zobaczymy jak bardzo na poważnie się to uda. Plan jest by wrócić do kondycji rowerowo biegowej bo z biegacza ultra stałem się człowiekiem który ma problem zrobić 10km;(
  • 9
  • Odpowiedz
@Sudo_exit to prawda, ale nie mogę tego przeliczać na płn bo jednak żyje w Belgii. Ale pracowałem tak długo, coś tam zarobiłem, teraz czas odpocząć
Rekruterow zniechęcam, daje warunki zaporowe. Jak ktoś je spełni to pewno wrócę, ale jak ma razie nie ma chętnych płacić mi więcej, dać ciekawy projekt i przyjąć mnie ma pół etatu max. Więc jeszcze dwa dni i wolne!
  • Odpowiedz
@Sudo_exit sporo. 1600 kredyt, 2000 szkoła dzieci. Życie pewno z 1000. Sporo płacę z kasy firmy bo mam spółkę. Podatki średnio mnie jak ma razie wychodzą poniżej 20proc rocznie ale to już się skończy i pewno skoczą do ok 30-35. Żona tez freelancer, też ma okolice 600, więc mam bezpieczeństwo
  • Odpowiedz