Wpis z mikrobloga

Witam. Czy istnieje w Krakowie serwis, w którym naprawię słuchawki? Model AudioTechnica ATH-M40X, prawa słuchawka albo gra ciszej albo w ogóle nie gra. Początkowo sądziłem, że to problem z kablem, ale po wypróbowaniu na innym nie to jest przyczyną.

#sluchawki #audio #krakow
  • 3
@Serendil: Testowałeś na jednym sprzęcie? Może masz ufajdanego jacka albo gniazdo jack, przez co nie styka poprawnie? Może w systemie masz ustawiony jeden kanał głośniej, drugi ciszej. BTW nie zalałeś ich albo nie były wystawione na wilgoć?
Sprawdzane na komputerze i telefonie, sprawdzałem też drugie słuchawki, które działają poprawnie przy tych samych ustawieniach. Przeczyściłem gniazdo jack, problem pozostał. Nic również nie było na nie wylane ani nie były wystawione na wilgoć.
Sam dźwięk jest wyciszony albo w ogóle go nie ma zależnie od... no właśnie nie wiem czego, jak ruszam słuchawkami na głowie to przerywa, czasem łączy. Same słuchawki rozkręciłem i w nich kable nie wyglądały w jakikolwiek sposób
Same słuchawki rozkręciłem i w nich kable nie wyglądały w jakikolwiek sposób na naderwane.

@Serendil: tego najczęściej nie widać. Jeżeli dźwięk psuje się przy poruszaniu to prawdopodobnie kabel przy słuchawce jest uszkodzony. To jest ten bardziej optymistyczny scenariusz bo naprawa będzie prosta i tania. Niestety konkretnego serwisu nie polecę, bo nie jestem z Krakowa.