Wpis z mikrobloga

Po meczu z Anglią już kilka razy usłyszałem argument że w sumie z Anglikami to często remisowaliśmy u siebie, że to nic wielkiego, że Fornalik też taki wynik wyciągnął

I tak się zastanawiam - ile razy graliśmy z reprezentacją Anglii, która była aktualnym (a nawet świeżo upieczonym) wicemistrzem Europy, który turniej przegrał w karnych?

Ja nie wiem, zamiast się cieszyć z mega wyniku, cennego punktu i dobrej gry - na siłę szuka się czegokolwiek, aby umniejszyć range tego spotkania

#mecz #pilkanozna #reprezentacja
  • 7
I tak się zastanawiam - ile razy graliśmy z reprezentacją Anglii, która była aktualnym (a nawet świeżo upieczonym) wicemistrzem Europy, który turniej przegrał w karnych?

@Rizzo: Nigdy, ale za Nawałki pokonaliśmy świeżo upieczonego mistrza świata xd

Ogólnie to masz rację (powinniśmy się cieszyć z dobrego wyniku z mocnym rywalem), ale powyższe zdanie akurat kiepski argument.
że Fornalik też taki wynik wyciągnął

Ale, że Polska była wtedy na 54. miejscu w rankingu FIFA, a Anglia na tym samym co obecnie to mądrzejsze nie wspomnieć? xDDDD
I nie chodzi o to, że to nic wielkiego. Bo jak na Fornalika ten wynik też był wielki.
@first: znaczy no nie wiem. Jak patrzę na skład Polaków to jest Juve, Bayern, Hellas, Benevento, Southampton, Derby, Krasnodar, Torino, Brighton, Union Berlin i jakiś MLS.

Jaram się,bo naprawdę kilka lat temu mieliśmy personalnie silniejszy skład

@Back_Space: to jest argument dotyczący konkretnie Anglii i wcześniejszych remisów z nimi