Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Mnie to chyba p------o xD
Jestem w klasie maturalnej w dobrym technikum, mature mam pisać, a ostatnimi czasami przeglądam sobie kursy na wózki widłowe, koparki i tym podobne rzeczy.
Jeszcze mamie o tym opowiadam a ta się tylko denerwuje, że taki jest mój szczyt marzeń xD

#szkola #przegryw #gownowpis
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymon465: szyblo bys zaczal zalowac jakbys zobaczył z jaka patola na tych magazynach, czy budowach musiałabyś pracować. Oczywiscie nie generalizuje, ale pisze z własnego doswiadczenia, ze jak masz trochę oleju w glowie, to taka praca jest tylko równią pochyłą w dół
  • Odpowiedz
@szymon465:

-Zrobisz sobie pozwolenie na koparki i
-uczysz się języka i jedziesz na rok/dwa za granicę żeby zarabiać ładne siano
- zostajesz i robisz hajs, albo wracasz, kupujesz koparke, i pracujesz sam na siebie za kasę jakiej korposzczurki nie zobaczą do
  • Odpowiedz
@szymon465 ja też tak miałem w tym okresie , że myślalem o kwalifikacji C+E. Cała 4 klasa byłem myślami o pokrewnym z infą kierunku, a miałem poczekać aż minie covid przez rok. Zapisałem się z ciekawości na humana (marzyłem o tym od dziecka) i jestem na nim.
  • Odpowiedz
@szymon465: trochę psychologii, błędów wychowawczych itp. Chciałem mieć zawód, a akurat technik informatyk pokrywał się z moimi zainteresowaniami. Kierunek trafiony, miała być kontynuacja, ale problemy ze zdrowiem, więc maturka do poprawy. Zapisałem się na to, na co bym prawdopodobnie poszedł po LO pol-his (które rozważałem). Żeby nie siedzieć w domu, a w międzyczasie przygotować się na maturę z humana.

Pierwszy rok skończony, chciałbym spróbować na tym czym jestem. Nie znajdę
  • Odpowiedz
@dyskutek2: W moim przypadku akurat żałuję wyboru tech inf z różnych powodów. Wtedy kiedy wybierałem szkołę, wydawało mi się to bardzo dobrą opcją i pragnąłem iść do tej szkoły, w której jestem obecnie. Pierwsze zgrzyty pojawiły się w pierwszym tygodniu, ale długo by tu opowiadać. W każdym razie teraz poszedłbym do LO na jakiś mat-fiz.
  • Odpowiedz