Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, mam pytanie o takie "fajne" rzeczy jak stany lękowe i ataki paniki. Mam takie rzeczy od kwietnia, od kiedy zachorowałem na "chiński katarek". Od 12 dni biorę Bioxetin (SSRI). Pełne dawki po 20 mg od 7 dni. Kiedy mogę się spodziewać, że stany lękowe zaczną znikać. Ataków paniki miałem kilka, ostatni jakieś 3 tygodnie temu. Ile czasu może potrwać moje leczenie? Czy jest możliwe, że za 2 - 3 miesiące zacznę odstawiać lek?
#psychiatria #psychologia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Laszl0: 3-4 tydzień powinny najwcześniej wjechać. Do tego czasu możesz czuć się czasem bardzo dziwnie. Później tak jak napisał troglodyta musisz naprawić głowę przez jakąś terapię. Możesz też sobie pomóc robiąc jak najwięcej rzeczy które lubisz , plus sport nie zaszkodzi. To może głowy nie naprawia ale pomaga poczuć się lepiej na chwilę.
  • Odpowiedz
@Laszl0: Myślę że jeśli masz opcje do psychoterapia, jeśli jest siano. Do tego dbanie o w miarę zdrowe jedzenie , bycie łagodnym dla siebie, medytcja , może być prowadzona nawet z YT , do tego robić dużo rzeczy które lubisz , pasję , zajawki, spotykanie się ze znajomymi. Sport też jest bardzo dobry, można dorzucić np siłownię, bieganie czy basen. Można pisać pamiętnik, słowo zapisane daje ulgę . Wiadomo że
  • Odpowiedz