Wpis z mikrobloga

@WakeupPoland: Nie, to wy nie ogarniacie że nie moze być zdecentralizowaną monetą coś nad czym ma ktoś kontrolę, kto zrobił ico, premine i jest to jego produktem na sprzedaż.

Również skalownaie to nie problem. A wy jak i wszystkie shity robicie to na łańcuchu, tylko BTC poza łańcuchem, bo tylko to ma sens.

I nie dlatego że ktoś tak zdecydował jak w shitach. A wy tego nie ogarniacie. Nie rozumiecie ni
@gosciu82: A na jakiejś gówno giełdzie. Ascandex. Nawet nie sprawdzałem. Ktoś mi pokazał i sobie tam jebnąłem shorta. Bez rejestracji.

Tylko ja shortuję to długoterminowo i na niskiej dźwigni. Obecnie x1,6 tylko. Nie staram się złapać szczytu, nie przewidzę przyszłości.

Kiedy shortujesz spompowany shit, to istotne żeby to robić do BTC a nie USD, więc futuresy odpadają. Dlaczego? Bo jak BTC do USD skoczy w górę, to shit za nim również.
@Opposition_Fuhrer: Ok, to się nie dogadaliśmy ponieważ myślałem że przez stakowanie rozumiesz po prostu posiadanie danego assetu na wallecie, ponieważ tego dotyczyła wrzucona grafika, a nie stakowania typu farmienia z %APY.
Tak po za tym wszystko nadal się zgadza czyli nie musisz klepać biedy przez nie wchodzenie w ryzykowne shity, ponieważ możesz w nie wejść i posiadać stop lossa i tym samym nie móc stracić tyle co napisałeś.
@Opposition_Fuhrer: Odpisujesz w temacie w którym jest grafika dotycząca posiadania tokenów, a nie stakowanie, dlatego błędnie założyłem że błędnie użyłeś tego terminu i miałeś na myśli stakowanie jako posiadanie assetu, tak jak jest to na grafice.
W każdym razie błąd w komunikacji naprawiony i też pokazane zostało, że nie zawsze masz rację z -80%, ponieważ jak ogarniasz to sobie możesz ustawić stop lossa.