Wpis z mikrobloga

Co to jest za sygnalizator, bo nie mogę znaleźć jego nazwy/numeru? Nie pali się żadne światło, czy to znaczy, że mam go traktować tak jakby nie istniał? Co w takim razie z pieszymi? Gdyby było czerwone światło, to się zatrzymuję. Gdyby było zielone światło, to jadę. A jak nie ma światła, to chyba powinienem się zatrzymać i umożliwić im przejście? No tak, tylko że pieszym akurat pali się czerwone światło, ale skąd ja mam o tym wiedzieć? Mam podjechać powoli i zerknąć jakie światło pali się pieszym? Zupełnie nie rozumiem tej sytuacji.

Gdyby sygnalizator był popsuty, no to ok, ale po filmach na youtubie i zdjęciach na googlu widzę, że to jest jego normalne zachowanie. Dopiero gdy pieszy mają zielone, to tam się zapala lampka. Stąd pytanie czy taki sygnalizator gdy nie pokazuje żadnego światła, należy je traktować jak zielone z pierwszeństwem przed pieszymi?

#prawojazdy
źródło: comment_1630504390RAnewQawsM2fSobdKSy80S.jpg
  • 24
@memento_mori Sygnalizator pokazuje, że masz zachować szczególną ostrożność bo zapewne występuje kolizja ruchu pieszych i samochodów ( oboje.maja zielone światło). Takie się stawia na skrzyżowaniach (na zakrętach) albo przy przystankach tramwajowych kiedy piesi muszą dojść do środka.jezdni.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@memento_mori: Na logikę - jeżeli jest sygnalizacja dla pieszych to gdzieś obok musi być sygnalizacja dla kierowców. Te żółte światła ostrzegawcze przy przejściach montują zazwyczaj żeby przypomnieć kierowcom o tym że tam jest przejście, czyli albo skrzyżowanie jest dość rozbudowane, albo na przejście wjazd mają kierowcy zmieniający kierunek jazdy.
@MalowanyPtak: Kurczę, no powinna być jakaś zasada w kodeksie w stylu "miganie na żółto oznacza zakaz wjazdu" albo "miganie na żółto oznacza pierwszeństwo pieszych" oraz "brak sygnałów oznacza pierwszeństwo kierowcy", bo z tego co rozumiem wszyscy tak właśnie jeżdżą ¯\_(ツ)_/¯
@memento_mori: W kodeksie to dużo powinno być, a nie ma. Jak chcesz jakieś kwiatki, to poczytaj o wprowadzonych przepisach odnośnie ruchu hulajnóg na drogach z dopuszczalną prędkością powyżej 30 km/h - nic tego nie zabrania.

Inne jest pierwszeństwo pieszych na niesygnalizowanym skrzyżowaniu bez pasów gdy jedziesz prosto, a inne gdy skręcasz.

Nie jest wprost opisane pierwszeństwo w jeździe na suwak.

Nie ma w ogóle przypadku, gdy masz strzałkę do skrętu w