Wpis z mikrobloga

Covidowe testy na dzień drugi (UK), dlaczego ich robienie jest kompletnie bez sensu?

Dla tych co nie wiedzą, po przylocie do UK, na przykład z Polski należy zrobić test drugiego dnia. Test ten nalezy kupić wcześniej (koszt od 28GBP-50GBP), nastepnie numer zamówienia podać w formie lokalizacyjnej na 48h przed wylotem z Polski do UK po czym zarejestrować test, zrobić i wysłać lub wrzucić do odpowiedniej skrzynki.

Dodatkowo, na max 72h przed wylotem do UK należy zrobić test, może być antygenowy i z wynikiem negatywnym można lecieć.

Teraz tak, moja różowa pracuje dla służby zdrowia w UK - sama w pracy testuje ludzi.
Zrobiła mi test sama, żeby upewnić się, że jestem negatywny. Dla pewności zrobiliśmy test dwukrotnie - dwa razy negatywny (plus ten trzeci robiony przed wylotem do UK).

Następnie otworzyłem test na dzień 2, wyjąłem patyczek i wrzuciłem go od razu do pojemnika, zapakowałem i wysłałem. Właśnie przyszedł wynik - negatywny.

Po cholerę więc te testy jak wystarczy go po prostu nie zrobić i wysłać "pusty" nie ryzykując, że wyjdzie pozytywny?

Jedno wielkie naciąganie ludzi na kasę i nic więcej.
#emigracja #coronavirus #uk #wielkabrytania #covid19
dwieszopyjackson - Covidowe testy na dzień drugi (UK), dlaczego ich robienie jest kom...

źródło: comment_16304883715LdNGpTAdmbTsCavtkY78B.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@dwie_szopy_jackson: oczywisice, ze to jest naciaganie na kase ;-) przeciez wartosc takiego testu w hurcie to pewnie ze 2 złote, a ty ile za niego zaplaciles? to jak ludzie dali sie rozgotowac z tym wirusem to jest fenomen, duzo to mowi o psychologii spoleczenstwa.
  • Odpowiedz
@dwie_szopy_jackson: Trochę Tobie zeszło na odkrycie koła ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież te restrykcje już od dawna nie mają sensu. Gdyby rzeczywiście chcieli pomóc to by przeznaczyli pieniądze na nhs, a nie jakieś durne apki i testy ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dwie_szopy_jackson: Nie chce zabrzmieć jak typowy posiadacz foliowej czapeczki, ale te testy nie mają nic wspólnego z jakimiś działaniami przeciwko rozprzestrzenianiu się wirusa, a służą wyłącznie do nabijania ogromnej kasy. Straszny cyrk się z tego zrobił i najgorsze jest to, że nie zapowiada się na zmiany na lepsze w tym kierunku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@romek898: Anglicy są tak otumanieni tym wszystkim ze szok, weź spróbuj im powiedzieć że te testy pcr to ściema i że masowe testowanie nie ma sensu go się nasluchasz że jesteś nieodpowiedzialny, że ludzie umierają na ulicach, i że możesz kogoś zabić nie robiąc testu
  • Odpowiedz
@dwie_szopy_jackson: te testy to nic innego jak podatek od turystyki, rząd chce żeby gospodarka odżyła i ludzie wydawali pieniądze w UK, nic więcej. Antygen robisz na zasadzie zdjęcia testu, test może zrobić ktokolwiek + sam liquid zawsze daje wynik negatywny. Day2 nie musisz nawet robić, nikt tego nie sprawdza. Musisz tylko mieć booking reference że zapłaciłeś tourist tax
  • Odpowiedz
@romek898: dopóki będą frajerzy kupować: testy/maseczki/żele antybakteryjne/rękawiczki ochronne/płacić za kwarantanne w hotelach/ściągać apki rządowe/ SZCZYPIC się/ przepłacać za materiały budowlane obecnie
To po co rząd ma coś zmieniać ha tfu na was.
  • Odpowiedz
nikt ich nie nadzoruje i w sumie moga tego nawet nie badac.

@Voltix: i chyba tak jest. Doniesienia, że Expert medicals są beznadziejni, nie dostarczają testów na czas, wyników na czas, pojawiają się od kwietnia, a goście nadal są na liście rządowej.
  • Odpowiedz