Aktywne Wpisy
Ninvvia +23
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Van-der-Ledre +188
Wiecie dlaczego Chiny czy jakikolwiek inny tego typu kraj nigdy nie obali Ameryki jako globalnego mocarstwa? Można by tu dużo mówić o armii, o systemie ekonomicznym, nawet o polityce. Ale zapomina się o jednym. To Zachód, a zwłaszcza Ameryka sprzedała swoją wizję światu, wizję społeczeństwa, systemu, kultury. Amerykańskie filmy, muzyka, gwiazdy, show, cała otoczka związana z giełdą i centrum światowych finansów. To wszystko opiera się na cienkim balansie zaufania, z którego zachód
Dla tych co nie wiedzą, po przylocie do UK, na przykład z Polski należy zrobić test drugiego dnia. Test ten nalezy kupić wcześniej (koszt od 28GBP-50GBP), nastepnie numer zamówienia podać w formie lokalizacyjnej na 48h przed wylotem z Polski do UK po czym zarejestrować test, zrobić i wysłać lub wrzucić do odpowiedniej skrzynki.
Dodatkowo, na max 72h przed wylotem do UK należy zrobić test, może być antygenowy i z wynikiem negatywnym można lecieć.
Teraz tak, moja różowa pracuje dla służby zdrowia w UK - sama w pracy testuje ludzi.
Zrobiła mi test sama, żeby upewnić się, że jestem negatywny. Dla pewności zrobiliśmy test dwukrotnie - dwa razy negatywny (plus ten trzeci robiony przed wylotem do UK).
Następnie otworzyłem test na dzień 2, wyjąłem patyczek i wrzuciłem go od razu do pojemnika, zapakowałem i wysłałem. Właśnie przyszedł wynik - negatywny.
Po cholerę więc te testy jak wystarczy go po prostu nie zrobić i wysłać "pusty" nie ryzykując, że wyjdzie pozytywny?
Jedno wielkie naciąganie ludzi na kasę i nic więcej.
#emigracja #coronavirus #uk #wielkabrytania #covid19
Ogólnie cały ten cyrk z testami to jest jeden wielki skok na kasę.
@m_bielawski: akurat nie. Ta to dosc spora powazna firma dzialajaca od lat.
@sirgorn: 48GBP
To po co rząd ma coś zmieniać ha tfu na was.
@Voltix: i chyba tak jest. Doniesienia, że Expert medicals są beznadziejni, nie dostarczają testów na czas, wyników na czas, pojawiają się od kwietnia, a goście nadal są na liście rządowej.