Aktywne Wpisy
pozpozi +2
Szybkie pytanie do osób siedzących w #marketing
Przyjeżdża do mnie firma robiąca szkolenie "gratis". W jednym z wymogów by szkolenie było gratis jest "grupowe zdjęcie na tle ścianki z logiem firmy i jej sponsorów". Teraz tak, mieli mi tą ściankę dostarczyć "w najbliższym czasie", sęk w tym, że szkolenie jest jutro, a maila z prośbą o dane do wysyłki dostałem miesiąc temu xD Stosujecie takie klauzule w swoich firmach? Jeżeli
Przyjeżdża do mnie firma robiąca szkolenie "gratis". W jednym z wymogów by szkolenie było gratis jest "grupowe zdjęcie na tle ścianki z logiem firmy i jej sponsorów". Teraz tak, mieli mi tą ściankę dostarczyć "w najbliższym czasie", sęk w tym, że szkolenie jest jutro, a maila z prośbą o dane do wysyłki dostałem miesiąc temu xD Stosujecie takie klauzule w swoich firmach? Jeżeli
pieczarkowy +2
mam umowę wynajmu mieszkania na czas określony do końca sierpnia, której nie będę przedłużał. nie poinformowałem jeszcze właściciela o tym, że będziemy się wynosić, ale zgodnie z umową czas na to minął 30 dni przed jej końcem. różowa i znajomi mówią, że niewłaściwie się zachowałem nie dając znać o tym właścicielowi... a mnie irytuje to, że typ nie ogarnia nawet do kiedy ma umowę i co jest w jej zapisach. miał załatwić
#rysujzwykopem
Ćwiczenia z podstaw rysunku: owoce 3
Komentarz usunięty przez autora
@dominowiak: To są totalnie podstawowe ćwiczenia z rysunku na realistyczne odtwarzanie pojedynczych obiektów - każdy owoc rysowany z innego zdjęcia, dlatego przy każdym oświetlenie i cień z innej bajki. W kompozycje dopiero się zaczynam bawić.
@fizzly: Jak się zobaczy, co ludzie na olx próbują sprzedawać w dziale "sztuka", to się człowiek zastanawia, gdzie ci twórcy mają oczy i rozum. To już wolę popaść w kompleks niższości niż w samozadowolenie - słynne "rysuję w swoim stylu", gdzie ten styl oznacza często raczej brak umiejętności i wiedzy teoretycznej o proporcjach / perspektywie / anatomii, a nie celowy proces
@jeden_na_dziesiec: miej to w nosie, ważne żebyś się dobrze bawił
najlepiej nie oglądać starych rysunków bo ZAWSZE "coś" się w nich znajdzie
@magicznyjozef: Niezupełnie, poniżej mazidło wcześniejsze (węglem w kredce). Nie mam natomiast jeszcze wyrobionej kreski (a już szczególnie trudno mówić o jakiejkolwiek kresce w pierwszych pracach, rozmazywanych na potęgę wiszerem), eksperymentuję z rodzajami papieru (jak się okazało, na niektórych nie da się położyć grubszej warstwy ołówka) i prace są generalnie bardzo nierówne. Zdaję sobie sprawę, że słabe kontrasty to typowy błąd początkującego. Mój pierwszy