Wpis z mikrobloga

Macie jakiś protip jak uprzykrzyc czasami życie sąsiadom i ich #!$%@? curki? Ona ma z 6 lat i drze mordę jakby miała egzorcyzmy odprawiane. Mieszkamy w Anglii w tzw. maisonette oni na parterze maja ogród, a my nad nimi. To pakole, chyba od niedawna są w #uk bo #!$%@? jak można CODZIENNIE palić jedzenie TAK, żeby #!$%@?ł alarm przeciwpożarowy? Albo wywózka śmieci jest w środę rano a oni wystawiają w poniedziałek na chodnik i ogólnie słabo gadają po angielsku... Chyba czasami ta matka zamyka te dziewczynkę na ogrodzie, zamyka drzwi od ogrodu i #!$%@? later bitch (°° mój niebieski też ma już dosyć tego bachora, znajomi jak nas odwiedzają, też mówią że to dziecko jest #!$%@? xd
Raz jak wieczorem ogarnialam się przy toletce i mam okno na ich ogród to ta matka wznosiła ręce do nieba i jakby błagała/płakała do Allaha xD, #!$%@? to wyglądało mega creepy, ale wcale mi jej nie żal xD
#gorzkiezale #pytanie #sasiedzi #patologiazewsi
  • 24
@Budo: tak, tak wiem że to wina starych, jak ona drze japę to na dziecko, to wiadomo że ono będzie zestresowane i też dawało upust swoim emocjom przez dacie mordy na ogrodzie..
Edit: zakłocanie ciszy to. Chyba jak w Polsce od 22 nie w dzien
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
tak mamy zamiast za rok, 1.5 uzbierać kasę i kupić dom, już mamy dosyć wynajmowania

@karolina9090: W takim razie musisz to po prostu przeczekać. Jeszcze możesz nękać council, że chłopy śmiecą, są głośno itd., to finalnie mogą ich stamtąd wywalić. Ale ot tak ich nie wywalą i trochę to potrwa, więc pewnie prędzej kupisz już coś własnego niż ich przesiedlą.

@Paula_pi: Ale to nie są uprzedzenia, tylko doświadczenia życiowe poparte
@karolina9090: To nie ma znaczenia, że ktoś wynajmuje prywatnie. W skrajnych przypadkach przy ASBO nawet właścicielowi domu mogą nakazać się wyprowadzić.

A tak z innej beczki - próbowałaś rozmawiać? Najlepiej niech to zrobi Twój facet z jej mężem - bo Ciebie nie posłucha.