Wpis z mikrobloga

Hej, jako że mam teraz jeszcze miesiąc wolnego to postanowiłem, że spróbuje jeszcze raz z Tibią. Grałem jakoś rok temu pierwszy raz i dobiłem 30lvl, teraz chciałem spróbować kupić PACC i zrobić nową postać. Jaki serwer polecacie (obecna postać na Bonie)? Skąd brać info na temat expowisk, jakie eq na jaki lvl itp.(dotychczas brałem głównie z Reddita ale te poradniki tam miały po parę lat)?
A jeszcze dorzucę że pierwsza postać to był Knight a teraz chciałem spróbować Palkiem.
#tibia
  • 9
Ze starszy serwerów mocno zaludnionych np Antica, Secura, z nowych np. Karna
imho kup jakąś postkę ze skillami jakiś 8-20lvl co by tragedii nie było podczas expienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tsarlad nie ma żadnych. Stare serwery>nowe jeśli chodzi o chary.

Jak nie chcesz się męczyć od 0 to mogę ci oddać za koszt wystawienia aukcji jakieś gówno chary że skillami 100-110, zaoszczedzisz kupę czasu dzięki temu a sama w sobie gra będzie przyjemniejsza
Jeśli chcesz kupować postać, to oczywiście tańsze są na starych serwerach. Tam jednak trudno będzie Ci zarobić na pacca za golda, bo tibia coiny potrafią kosztować nawet 40k. Wg mojej opinii jeśli chcesz grać dłużej i rozwijać charka to tylko nowsze serwery green battleye. Najlepiej wybrać w miarę świeży, zamknięty serwer np Karna, gdzie coiny chodzą po 15k za sztukę.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tsarlad: gra na niskich lvlach nie zmieniła się aż tak bardzo, więc stare poradniki jak najbardziej są dalej aktualne.
U palka zmieniły się to, że trzeba mieć kołczan, żeby móc strzelać z boltów/strzałek.