Aktywne Wpisy
m__b +3583
PRZEPRASZAM…
W minionym tygodniu opublikowalismy nowa odslone serwisu, ktora powstawala przez niemal 3 lata i miala byc odpowiedzia na problemy poprzedniej wersji. Niestety - wyszło słabo. Zapomnielismy o najwazniejszej rzeczy, ze sercem Wykopu jest dyskusja. I trzeba jasno przyznac, ze wprowadzone przez nas zmiany, te dyskusje znaczaco utrudnily.
Nie doszacowalem skali zmian, ktore przygotowalismy oraz tego, jak mocno wplynely one na Wasz komfort korzystania z serwisu. To powazny blad, za ktory chcialbym
W minionym tygodniu opublikowalismy nowa odslone serwisu, ktora powstawala przez niemal 3 lata i miala byc odpowiedzia na problemy poprzedniej wersji. Niestety - wyszło słabo. Zapomnielismy o najwazniejszej rzeczy, ze sercem Wykopu jest dyskusja. I trzeba jasno przyznac, ze wprowadzone przez nas zmiany, te dyskusje znaczaco utrudnily.
Nie doszacowalem skali zmian, ktore przygotowalismy oraz tego, jak mocno wplynely one na Wasz komfort korzystania z serwisu. To powazny blad, za ktory chcialbym
poorepsilon +15
Jestem zajebiscie grubą różową. W ciągu trzech lat zgrubłam ponad 30 kg przez leczoną depresję, ale głównie przez to, że sobie na to pozwalałam. Myśląc, że teraz czuję się źle, ale jak będę czuć się lepiej to będę chcieć i cieszyć się z tego, że robię coś ze swoją tuszą. Od maja do października schudłam 8kg chodząc do dietetyka. Na początku października okulista u którego miałam badania z medycyny pracy zabronił mi
#technologia
#tesla
@texas-holdem: upodobania klientów. Jak klient jest uparty i lubi brum brum, to nawet jakby tesla robiła loda lepiej niż sasha grey to jej nie kupi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no może poza tym. Nie do końca real-time IMO. To czym karmią sieć IMO nadal przechodzi ręczną selekcje.
@texas-holdem: czyli de facto raz w tygodniu jest ryzyko że działający samochód nagle się #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@noisy: Jaki to by miało sens, żeby ręcznie selekcjonować input z kamer przed nakarmieniem algorytmu? Przecież chyba właśnie o to chodzi, żeby sieć neuronowa dostawała non-stop dane.
@Nolej: Nigdy w życiu nie przejechałem ciągiem 1000 km jako kierowca. Jak jadę >500 (co jest powyżej zasięgu topowych Tesli przy ekonomicznej jeździe w limitach prędkości) to wręcz lubię się zatrzymać na kawę, gazetę poczytać, etc. Tempo ładowania elektryka jest właśnie idealnie kompatybilne z postojem na długiej trasie. Inna sprawa, że autonomiczna jazda po dopracowaniu
Dany software Tesli ma zapisane setki triggerów, jakie triggerują zapis i wysyłkę danych. Np. "coś wygląda jakby spadało z ciężarówki, która jedzie przed tobą."
To są dane, które Tesla potrzebuje, bo np. ma problem z tym, by dobrze to rozpoznać. Dostają te dane, przeglądają... wybierają
@noisy: A co to ma wspólnego z ręczną selekcją danych? To wszystko się dzieje automatycznie, na tym polega trening sieci neuronowej. Algorytm
Paradoksalnie to nie jest 3h samolotem ;) dojazd z wawy do modlina to jest jakieś 40 min, do godziny czasu. Na lotnisku trzeba być co najmniej godzinę wcześniej, żeby nadać bagaż. Czyli masz już 1:40-2h zanim wylecisz. Do Lyonu masz jakieś 5h (z przesiadką, bezpośrednich nie ma). I potem jakieś
@Nolej: 1. jak zbanują auta spalinowe to nie będziesz miał 2. kogo obchodzi zasięg 1000km, przy takich odległościach nie kalkuluje się jechać autem
@Furiat: To jaki by cię zadowolił? Jakie pokonujesz na codzien dystanse, że 500km to żenująca wartość?
@Furiat: Uff, dobrze że benzyna tylko tanieje.
Auto spalinowe ładujesz 2min i masz zasięg bez oszukiwania ponad tysiaka w przeciętnym dieslu.
Zreszta tesla i inne elektryki są spoko. Po prostu cała radość zabije państwo. Juz zabiło a jeszcze Polacy nawet sie nie
@texas-holdem: Tzn tak nie jestem nadzwyczajnym fanem tesli. Ale jestem pod wrażeniem jeśli to co pokazali w prezentacji dotyczącej autopilota jest prawdziwe, i też cieszę się że sposób w jaki działa autopilot jest bardziej zintegrowany i przewidywalny, oraz też cieszę że wykorzystują rfactor pro do trenowania ai jak
A co do opłat, to wątpię, że dojdzie do dramatycznych wzrostów cen prądu, bo te odczuje każdy mieszkaniec a co więcej
W tamtych latach tesla jeszcze sie opłacała
O stacje się nie martwię z 2 powodów: po pierwsze obecnie znaczna większość przychodów to hotdogi. A po drugie myślę, że pracownicy stacji benzynowych będą i tak mieli pracę dłużej niż większość zawodów które zostaną wyparte przez automatyzację. A widząc jak to jest obcy temat dla rządzących wątpię, żeby