Wpis z mikrobloga

Od zabiegu wazektomii stuknął mi już ponad rok i nadal uważam to za jedną z lepszych decyzji w życiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak co kilka miesięcy, zachęcam niezdecydowanych do wzięcia odpowiedzialności za życie swoje i swoich nienarodzonych dzieci.

Więcej informacji o moim zabiegu można poczytać z wpisu tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/50980403/zgodnie-z-obietnica-op-delivered-dzis-o-10-mialem-/

Pamiętam jak w komentarzach ludzie pisali że za pół roku sie zabije bo nie bede czuł się mężczyzną a kobieta mnie zostawi bo bede strzelał ślepakami. Nic bardziej mylnego, żyje i mam się dobrze. Narzeczona też nie narzeka i uważa, że to była jedna z lepszych wspólnych decyzji.

#wazektomia #antynatalizm
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zgrywajac_twardziela: jeszcze uściślę - tak jak napisałem powyżej to są moje doświadczenia, niektórzy mogą czuć dyskomfort dłużej, tak jak pisze dildo. Ale generalnie informacje od lekarzy sa takie, że nie ma przeciwwskazań żeby od razu po zabiegu jechać samochodem czy pracować przy kompie.
  • Odpowiedz
@XSpeedyX:

sam bym sobie zrobił, ale młody jestem jeszcze, a słyszałem, że większość lekarzy czasem nawet ludziom po 30 odmawia, a do 25 r.ż. to w ogóle chyba każdy

W sumie jestem ciekawy czy faktycznie jest tak dużo osób którym się zmienia zdanie w tej kwestii poniżej 25 roku życia, czy to bardziej na zasadzie preferencji współpracy ze starszymi pacjentami przez lekarza, bo i tak zainteresowanie jest duże i może
  • Odpowiedz
@szybki_zuk:

Ale generalnie informacje od lekarzy sa takie, że nie ma przeciwwskazań żeby od razu po zabiegu jechać samochodem czy pracować przy kompie.

No to w pytkę, generalnie o to najbardziej mi chodziło, czy nie będę potrzebował brać wolnego w pracy po zabiegu przez jakiś czas. Ale jak nie ma takich problemów to super.
  • Odpowiedz
jedno drugiego nie wyklucza, antynatalizm często wynika z życiowego doświadczenia i spostrzeżeń. Nie jestem #childfree tylko mając dziecko zrozumiałem że antynatalizm jest logiczny.

@dildo-vaggins: tak z ciekawości, jak postrzegasz swoje dziecko i swoje rodzicielstwo jako dzieciaty antynatalista? ;p i co o tym myśli narzeczona?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@BarkaMleczna: kocham swojego syna i zrobiłbym dla niego wszystko, dbam o niego jak mogę, i pokazuje otaczający świat. Uważam się za dobrego rodzica, wiem jak mi jako dziecko brakowało spędzania czasu ze swoim tatą, dlatego ja z moim synem spędzam sporo wolnego czasu, ostatnio byliśmy w Stacji Muzeum i opowiadałem mu o kolejnictwie, jeszcze wcześniej zabrałem go do muzeum wojska polskiego a po weekendzie idziemy do Centrum Kopernik. Narzeczona też
  • Odpowiedz
@dildo-vaggins widzę że tak ci fajnie ze aż musisz na tym pisać na portalu z obrazkami, czyżby masz za dużo czasu wolnego bo żadna kobieta nie chce się z tobą spotykać na stałe? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Jamniki2: jestem w związku od 8 lat a pisze na wykopie bo mogę i chcę i wbrew pozorom jest tu dużo mężczyzn w związkach mających założone rodziny i myślących o stałej antykoncepcji. A ty nadal sobie cpaj i żal się że wypaliło ci mózg.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dildo-vaggins: okej, skoro chcesz uświadamiać to garść pytań:
1. Czy ilość wytrysku jest mniejsza większą czy zmieniła się konsystencja?
2. Jakie jest ryzyko że jest to zabieg nieodwracalny?
3. Czy żona mówiła o zmianie smaku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rolnikt:
1. nie zmienia się optycznie, plemniki to 2% objętości wytrysku.
2. skuteczność zabiegu (czyli obecność plemników w nasieniowodzie to około 80%), co do samego zapłodnienia to różne badania różnie podają
3. nie
  • Odpowiedz