Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@t2000: jestem przeciwnikiem szczepienia NA COVID dzieci, ale ten gość robi kukiza z logiki. Jak podajesz dane do porównania to je porównujesz a nie "dana a jest ok, ale dana b już nie, bo tak mi się wydaje". Po co w ogóle podał liczby jeżeli się z nimi nie zgadza.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bordomir: ale tu nie podano dowodu zaniżania. Ot tak sobie rzucono. Idąc tym tokiem - zaniża się ciężkie przebiegi dzieci, by rząd wypadł dobrze w mediach. NOP są zawyżane, bo szpitalami kierują republikanie. Ciężkie przebiegi covid są zaniżane bo nie uwzględniają wpływu wirusa na gospodarkę hormonalną. NOP są zaniżane, bo nie znamy długotrwałych skutków akurat tej szczepionki. Zawsze znajdzie się jakiś pseudomądry powód. I co jak co, ale osoba z tytułem
@kuljak nie widzisz różnicy w rzędzie wielkości czy nie chcesz jej widzieć? To jest tylko erystyka, dodatek. Każdy średnio rozgarnięty człowiek zdaje sobie sprawę, że NOPy są zaniżane, a zgony zawyżane. To jest taka wiedza jak to, że deweloperzy dają łapówki.
@kuljak Generalnie masz rację tylki tutaj nie chodziło o przedstawianie dowodów czy analiz tylko zwrócenie uwagi na problem że szczep dla nastolatków jest gorszy niż przechorowanie