Wpis z mikrobloga

Spójrzmy na Assassin's Creed Valhalla, również RPG z otwartym światem, gra miała premierę miesiąc przed Cyberpunkiem:

- wszystkie najpoważniejsze błędy zostały usunięte max 2 miesiące po premierze podczas gdy poważny błąd jakim był nieograniczony hajs w Cyberpunku naprawili dopiero po ponad 8 miesiącach

- systematycznie pojawiają się aktualizacje, UWAGA dodające eventy w świecie gry, nowe misje, nowe zbroje, bronie, tatuaże, ozdoby, nowe UMIEJĘTNOŚCI dla bohatera, wszystko za darmo i nie jest to nawet nazywane DLC

- wyszły już 2 z 3 wielkich DLC co dodają zupełnie nowe terytoria i wątki fabularne

I tak, w tej grze która toczy się w 872 roku możemy pójść do fryzjera czy zrobić sobie tatuaż, gdy w 2077 nikt już takich rzeczy nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#cyberpunk2077 #assassinscreed
Mieszkopol - Spójrzmy na Assassin's Creed Valhalla, również RPG z otwartym światem, g...

źródło: comment_1629234524lhZ1vA7OameL2eQfDOaCWT.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mieszkopol: dla równowagi na obronę tych partaczy z CDPR powiem tylko że AC:V to 1278 Assassin z kolei robiony na którejś iteracji silnika z dokładnie tymi samymi mechanikami i skryptami co poprzednie części. Trochę taka fifa open worldów. Fabularnie średniak, ostatni jaki mnie zainteresował fabularnie to Brotherhood chyba. Druga od końca część z Ezio. Mechanicznie Blackflag i Rogue ale do brzegu. CP77 jest całkowicie innowacyjna względem W3 gameplayowo i wymagała
  • Odpowiedz
@matias4one: Asasyn w Egipcie był ogromnym odskokiem od tego co widzieliśmy dotychczas, i udało im się uwinąć szybko z grą. Fabuła rzeczywiście słaba, CDP umiał pisać ciekawe historie w Wiedźminach, ale w Cyberpunku tak średnio się popisali.
  • Odpowiedz
@Toent: Przy Origins i przebudowie na modłę Wieśka 3 mieli chyba dłuższą przerwę. Cyberbąka zaczęli robić w sumie w 2016 r. OD 2013r. niby jakaś mała grupka pracowała nad koncepcją i nawet zrobili pre alphe, z której filmik wyciekł. Ale obstawiam, że głównie był to materiał do pozyskiwania inwestorów. Istnieje wystarczająco dużo przecieków i plotek o tym, że zaczęli wszystko od nowa w 2016, że jestem daleki od negowania tego
  • Odpowiedz
@Mieszkopol: przecież misje to chyba jedna z niewielu rzeczy w cp które były zrobione dobrze. Jest to moja subiektywna opinia, ale wracając pamięcią do grania ani razu nie byłem znudzony fabuła ani zwrotami akcji
  • Odpowiedz