Wpis z mikrobloga

Mireczki czy ktoś mi podpowie odnośnie telefonów Android (xiaomi-smartfon). Mój 10 letni syn dzisiaj przekroczył granice mojej cierpliwości użytkując telefon komórkowy niezgodnie z powszechnie panującymi zasadami dla 10-latków. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwość ustawić pin bądź blokadę na telefon a pomimo wykonać połączenie? Chce mu zablokować korzystanie z tel a żeby miał tylko możliwość korzystanie z niego w celu wykonania połączenia do mnie bądź do mamy i żeby przy tym nie mógł odblokować telefonu gdzie czyhają na niego złe moce ticticow i jutubkuf.

Ps: wstrzymam się z kupnem Nokii 3310

#kiciochpyta #telefony #android
  • 5
jak to android to powinno być google kontrola rodzicielska albo kup u operatora bądź bezpośrednio na stronie suba do apki właśnie z kontroli rodzicielskiej, koszt 15zl mies
@SoNuS Family Link od Google. Ustawiasz godziny w jakich może używać, dodatkowo limit czasowy na wybrane aplikacje itd. a oprócz tego zawsze ma opcję Alarm, czyli może dzwonić.
@SoNuS: Jak chcesz mu zablokować wszystko poza telefonami do rodziców to powinno się dać ustawić te dwa numery jako alarmowe i będzie mógł na nie zadzwonić bez odblokowywania telefonu.