Wpis z mikrobloga

#excel #calc #libreoffice #pomocy #pytanie

Czy jest ktoś w stanie pomóc mi wylistować daty kolejnych dni tygodnia z zakresu wrzesień - czerwiec? Problem polega na tym, że potrzebuję list z dwoma dniami, np poniedziałki i środy, albo wtorki i czwartki itp. Czy da się to zrobić w LibreOffice calc? Sam jestem leszczem w tych kwestiach i nie bardzo umiem coś takiego zrobić nie mówiąc już o jakimkolwiek programowaniu :/ zatem jeśli byłby ktoś łaskawy i zechciałby mi pomóc to będę wdzięczny.
  • 4
  • Odpowiedz
@MrBadger: Ja korzystam z Excela, ale Libre też powinno dać radę, tylko... w jakiej formie to chcesz? Bo możesz sobie łatwo pozaciągać dane z netu i masz teoretycznie wrzesień:

Wt 3 10 17 24

Cz 5 12 19 26

ale nie rozumiem co chcesz z tym zrobić.

edit: w LO powinno być wstaw->dane zewnętrzne, tak chyba było w OO, a LO jest bardzo podobne. Ale nie korzystałam z nich za dużo
  • Odpowiedz
@gaska: Hej, potrzebuję tych dat do rozpisania planu rocznego dla swoich grup, w związku z tym, że widzę się z nimi 2 razy w tygodniu potrzebuję czegoś takiego: wt 3 cz 5 wt 10 cz 12 itd.

Widzę to tak: w jednej kolumnie nazwa dnia, w drugiej daty naprzemiennie z wtorku i czwartku, w sumie może być i bez nazw dni, aby mi się tylko zgadzały z rzeczywistym kalendarzem. Myślałem, że
  • Odpowiedz